Így hogy dolgozzak?

Figyelt kérdés

Hiába jelentkezek bármilyen állásra, versenyzésrol szól az egész. Meg ha be is hívnak állásinterjúra akkor sem engem választanak a jelentkezőkkbol, és ez már így megy 7 éve mióta végeztem az egyetemmel.

Voltam már raktáros meg minden. De ezekből nem lehet megélni. Budapesten nettó 250-300 ezres fizu egy röhej.

Semmire nem elég.

Jobb helyekre meg lehetetlen bekerülni.

2023. aug. 17. 08:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyedül. Én is ugyan ebben a cipőben járok annyi különbséggel hogy jelenleg sincs munkám hónapok óta.
2023. aug. 17. 08:57
 2/7 anonim ***** válasza:
21%

Én ezeken annyira meg vagyok lepődve.

Két saját cégem van, és lasszóval sem lehet fogni a normális, dolgos, nyelvet beszélő, szakmában picit is jártas embereket, pályakezdőket, 500 feletti nettóval.

Én 10 éve voltam pályakezdő, addigra egyetem alatt már 3 évig vezettem egy diákszervezetet (kb. évi 15M forint budget-el), vettem részt kutatási projektben amiből publikáció lett, és jártam csomó országban diák csere vagy tréningprogramon. 3 helyre jelentkeztem, mintháromra felvettek, ott két évig dolgoztam, majd doktorit kezdtem, és saját céget építettem.

Egyetem mellett te mit csináltál? Mit tanultál? 7 év alatt valószínű teljesen kikoptál a szakmából, az egyetem fő erénye, hogy 1) megtanít tanulni, 2) megtanít koncentrálni, 3) szintre hoz a szakmában.

2023. aug. 17. 09:18
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
Ne dolgozz.
2023. aug. 17. 09:23
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Mi a végzettséged? Miért gondolod, hogy nem téged választottak? Történt valami az interjún?
2023. aug. 17. 09:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt kihagytad hogy rettentő kevés munkalehetőség van
2023. aug. 17. 10:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Sok olyan állás van, amit csak azért hirdetnek meg, mert muszáj, de közben elméletben már rég betölötték a pozíciót.... Sőt, volt szerencsém olyan állásinterjún is részt venni, ahol a hr-es interjúzott. 😂

Ne "görcsölj rá" annyira az interjúra és a sablon szövegekre. Add inkább önmagad!

Bár az tény, hogy 7 év távlatából nem sokat ér a diploma, ha nincs hozzá minimális tapasztalat sem. Olyan helyekre jelentkezz, ami a realitás keretein belül van.

2023. aug. 17. 11:04
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Fejleszd magad, hogy megnyerd a versenyt
2023. aug. 17. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!