Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok (nagyobb multi) cég miért...

Sok (nagyobb multi) cég miért enged alkalmatlan embereket a HR-en dolgozni?

Figyelt kérdés

Alapvetően sok tapasztalatom van IT területén.Tanácsadóként, projektvezetőként, de a programozás sem áll távol tőlem.

Viszont, van egy két éves fiam.

Jelenleg munkahelykeresésben vagyok, 2 hete voltam egy "érdekes" interjúm.

A cég jól nézett ki.Nemzetközi vállalatról van szó.

Viszont, amikor túl léptünk a bemutatkozáson és rátértünk az állásra, gyanús lett,hogy nem egészen arról a munkakörről volt szó, amire jelentkeztem.

Szóba került a készenlét (éjszakai), ami szintén nem volt a hirdetésben.Jeleztem,hogy ameddig 3 éves a gyerek, addig nem lehetséges ez a törvény szerint.

Erre fogta, googléban elkezdte keresni a törvényt.Már akkor néztem egy nagyot, majd mondta, nem találja és megkérdezte "Miért, egyedül neveled a gyerekeket?". De, teljesen flegma stílusban.

Mondtam nem, másrészt ez teljes mértékben magánjellegű kérdés,nem kapcsolódik az interjúhoz.

Mondtam, ezt itt inkább fejezzük be.

De, azért írtam egy panasz e-mailt az ügyvezetőnek, HR vezetőnek,hogy hozzanak intézkedéseket, mert egy ilyen céghez méltatlan,hogy ennyire unprofeszionális, alkalmatlan embereket alkalmaz a személyügyön.

2023. aug. 15. 17:54
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos nem csak a HR-en dolgoznak hozzá nem értő emberek.

Sajnos ez ilyen. Dolgoztam már pár multinál és mindig voltak bújtatott munkakörök, oda nem való emberek.

2023. aug. 15. 18:03
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Magyarul találkoztál EGY emberrel, aki kifogásolható volt, és általánosítasz belöle!
2023. aug. 15. 18:21
 3/7 anonim ***** válasza:
40%
Mert még nem fogták fel, hogy önmagukat szúrják tökön, ha pont a HR-ben vannak idióták.
2023. aug. 15. 19:37
 4/7 anonim ***** válasza:
37%

Az esetek többségében semmi értelme a külön pozícióként mímelt "HR"-nek. Az egész egy sz@rnak a pofon célú semmi.

Egy multinál is simán lehetne, hogy egy közvetlen jövendőbeli felettes pár jövendőbeli kollégával döntene.

Gyors, szakmai.

2023. aug. 15. 19:46
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Ha tippelnem kéne, azt mondanám, nincs igazán alacsonyabb szintű HR képzés (főleg ahhoz képest hogy mennyire lenne szükség). A HR asszisztens betanított irodai munka; aki egyetemet végzett az meg a felsőbb szintre való inkább (bár szvsz ritka hogy valaki a jogi és a gazdasági oldalához is ért egyerre). A kettő között meg vannak azok, akik asszisztensből meg pénzügyesből lettek HR-esek és ténylegesen nem értenek semmihez.
2023. aug. 15. 22:48
 6/7 anonim ***** válasza:
82%
Mert a világ nem tökéletes. Ideje leszállni a földre.
2023. aug. 16. 08:20
 7/7 anonim ***** válasza:
77%

Nyílván ezen spórolnak, meg azon amin tudnak.

4-es ez így igaz, én a legtöbb munkámat így találtam. 1 gyors hr kör a praktikus részletekről --> team lead beszélgetés --> ajánlat, szerződés.

Uborkaszezon lehet vagy nem is kell nekik annyira az ember, ha hr körökkel húzzák az időt.

Egyébként a recruitment csak egy része a hr-nek, nagy kár hogy ilyen alkalmatlanok lehúzzák az egésznek a megítélését.

Nekem bármilyen problémám volt cégen belül, érdemes volt a hr-hez fordulnom. Ott használható emberek csücsülnek, vsz a toborzással ellentétben.

Az lehet ott a belépő szint ahogy sok más helyen is (pénzügy, IT), a "customer facing role" a legalja.

2023. aug. 16. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!