Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lifecoach, karriercoach....

Lifecoach, karriercoach. Próbáltátok már? Megéri a pénzét?

Figyelt kérdés
2023. aug. 11. 21:02
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Van aki igen. De 100ból 99 csak wannabe hályogkovács, aki kb kinevezte magát (vagy valami hasonszőrű által tartott tanfolyamon pénzért kinevezték) valamilyen coachnak.

Sajnos csak akkor érdemes, ha valaki már tapasztalatot szerzett velük, mert különben valószínűbb, hogy csak közhely/bullshit parádét fogsz hallgatni drágán.

Én a cégen keresztül ahol dolgozom találkoztam nagyon jóval, de a többég, akivel összefutottam 10 forintot nem ért, jobban jársz, ha felmész valami motivációs oldalra és letöltesz egy "you can do it" mantrát.

2023. aug. 11. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

#1.

És amelyik megéri a pénzét, az mit tud?

2023. aug. 11. 22:13
 3/7 anonim ***** válasza:
17%
Akinek ilyen összevissza coachokra van szüksége az egy önbizalomhiányos, életképtelen barom aki úgysem viszi semmire az életben.
2023. aug. 11. 23:02
 4/7 anonim ***** válasza:
31%

1: segíthet bizonyos elakadások megoldásában. Én csopvez voltam már, amikor találkoztam egy jó coach-al, és abban tudott segíteni, hogy tovább tudjak lépni.

(nyilván semmire nem vittem, ahogy #3 mondja persze ;))

2023. aug. 11. 23:12
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

#4 Elég szánalmas hogy a cégnél olyan inkompetens embert alkalmaznak csoportvezetőnek aki képtelen saját maga átlátni a piacot és a saját munkaerőpiaci értékével nincs tisztában, hogy egy 3. személy javaslatára tudjon csak előrelépni.

"nyilván semmire nem vittem, ahogy #3 mondja persze ;)"

Gondolom valami szutyok magyar KKV-ban töltesz be vezetői pozit, ami az én olvasatomban továbbra is semmi. Egy komoly nemzetközi multi executive pozíciójához alapelvárás hogy az illetőnek legyen saját víziója, stratégiai meglátása és önálló döntéshozó képessége, amikhez semmi szüksége különféle bohóc coachokra.

2023. aug. 11. 23:18
 6/7 anonim ***** válasza:
46%
így van #5-ös minden szavad telitalálat, persze :D
2023. aug. 12. 10:00
 7/7 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy ebből is látszik, hogy csak játszod az agyad, de közöd nincs a témához.

Magyar KKV-ban életben nem fogsz találkozni coach-csal, mert a nagy magyar cégvezető pont úgy mondja meg a tutit, mint ahogy te teszed.

Nagy nemzetközi, főleg amerikai gyökerű multiknál saját tréner/coach csapat van, és egészen komplex vezető fejlesztési stratégia onnan kezdve, hogy még nem is vagy vezető (ilyenkor még csoportos foglalkozások), egészen addig, míg valahova magasabbra jutsz, és akkor már 1on1 foglalkozások keretében megy a fejlesztés az egészen komoly, stratégiai vezetőkig bezárólag.

De persze ezt csak úgy hallottam én is, mert természetesen itt nálunk falun, az istállóban berendezett KKV irodában csak egy cirmos macska a coach.

2023. aug. 12. 10:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!