Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek manapság Budapeste...

Szerintetek manapság Budapesten mi az a nettó fizetés, amiből már jól meg lehet élni, ha az ember saját lakásban lakik és nem bérleményben?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy mellette nincs semmilyen plusz juttatás/cafeteria.

A legtöbb ember gondolom szeretne normálisan étkezni (tehát nem spórolni az élelmiszerek minőségén), néha étterembe/szórakozni járni, spórolni/félretenni/befektetni, évi 1-2-szer nyaralni. Ehhez szerintetek mennyi pénz kell legalább a mai Budapesten?

2023. aug. 9. 12:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
82%

#20: Bakker mit fűtesz te, egy 400m2 villát?

A mi "fujtávfűtesespanelrezsijenagyonmagas" nagy lakásban a legnagyobb távhőszamlám 13e volt télen.

A teljes rezsi kijön 45-ből internettel, drága közösköltséggel a december-januárban is.

2023. aug. 9. 14:20
 22/29 anonim ***** válasza:
77%
De ez bőven nem átlag. Egy kis lakás átlag rezsije max 50, de akkor a közös koltsegtol kezdve, az elofizetesekig mindent beleszamoltunk.
2023. aug. 9. 14:39
 23/29 anonim ***** válasza:
85%
Nalam is megallt 30 eft+12 eft kktg-nel a december-februari rezsi. 50m2 lakas, zaro szint, nem panelprogramos.
2023. aug. 9. 14:40
 24/29 anonim ***** válasza:
87%
Igényektől függ. Nekem 450 ezer nettó elég lenne másnak meg 1 millió is kevés lenne.
2023. aug. 9. 14:52
 25/29 anonim ***** válasza:
87%
Én simán kijövök nettó 400-ból úgy, hogy hitel és albérleti díj nincs. Fontos viszont, hogy gyerek sincs, ez szerintem sokat számít, ezen kívül korlátlan magánhasználatú céges autóm és telefonom is van. Tehát csak rezsi, kaja meg szórakozás amit fizetek, igazság szerint el se tudom költeni a 400-at.
2023. aug. 9. 14:55
 26/29 anonim ***** válasza:
36%

21-23 egyrészt ügyesek vagytok, másrészt nem csak panel van a világon.

Régi téglaépület, kevés itt lakóval, 0 lehetőséggel ház szintű szigetelésre vagy energiatakatékosságra, részben a tulajdonosársak miatt.

De, mint céloztam is rá, ha nem költenék ennyit a rezsire, akkor beleforgatnám a különbözetet a házba. 100 alatt max tényleg valami panel jön ki amire abszolút nem költesz.

2023. aug. 9. 15:12
 27/29 anonim ***** válasza:
26%

Itt Cenzurazz!

Ezt folyamatosan cenzurazzak csak egy része műszaki cikk a másik pedig valami sík hülye.

2023. aug. 9. 15:50
 28/29 anonim ***** válasza:
96%

#26 dehogyis

Panel tényleg olcsóbb, de kis tégla építésű lakásom rezsije sincs több 55-60k-nal, pedig airbnb-nek van kiadva.

Értem, hogy neked ennyi, de ne hívjuk átlagnak.

2023. aug. 9. 15:52
 29/29 anonim ***** válasza:
90%

OK akkor nem ez az átlag ☺️

Laktam egyébként olyan (rosszul) távfűtött, szintén szigeteletlen régi téglablokkosban, ahol a távhő húzta följebb az összeget.

Laktam olyan helyen, ahol a közös költség volt az itteninek a többszöröse.

Volt, ahol mérőórák nem voltak, mindenki pocsolt ész nélkül, 10E-s vízszámlák jöttek.

De azt is látom muteroméknál mi van, hatalmas panelház, jól beburkolva, szinte 0 távhővel, légkondi ugyanemiatt szükségtelen, gáz-víz-villany fogyasztás alapján szinte 0... csak hát ennek is meg van az ára.

De ha ez az általánosabb én annak csak örülök.

2023. aug. 9. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!