Szerintetek manapság Budapesten mi az a nettó fizetés, amiből már jól meg lehet élni, ha az ember saját lakásban lakik és nem bérleményben?
Úgy, hogy mellette nincs semmilyen plusz juttatás/cafeteria.
A legtöbb ember gondolom szeretne normálisan étkezni (tehát nem spórolni az élelmiszerek minőségén), néha étterembe/szórakozni járni, spórolni/félretenni/befektetni, évi 1-2-szer nyaralni. Ehhez szerintetek mennyi pénz kell legalább a mai Budapesten?
#20: Bakker mit fűtesz te, egy 400m2 villát?
A mi "fujtávfűtesespanelrezsijenagyonmagas" nagy lakásban a legnagyobb távhőszamlám 13e volt télen.
A teljes rezsi kijön 45-ből internettel, drága közösköltséggel a december-januárban is.
21-23 egyrészt ügyesek vagytok, másrészt nem csak panel van a világon.
Régi téglaépület, kevés itt lakóval, 0 lehetőséggel ház szintű szigetelésre vagy energiatakatékosságra, részben a tulajdonosársak miatt.
De, mint céloztam is rá, ha nem költenék ennyit a rezsire, akkor beleforgatnám a különbözetet a házba. 100 alatt max tényleg valami panel jön ki amire abszolút nem költesz.
Itt Cenzurazz!
Ezt folyamatosan cenzurazzak csak egy része műszaki cikk a másik pedig valami sík hülye.
#26 dehogyis
Panel tényleg olcsóbb, de kis tégla építésű lakásom rezsije sincs több 55-60k-nal, pedig airbnb-nek van kiadva.
Értem, hogy neked ennyi, de ne hívjuk átlagnak.
OK akkor nem ez az átlag ☺️
Laktam egyébként olyan (rosszul) távfűtött, szintén szigeteletlen régi téglablokkosban, ahol a távhő húzta följebb az összeget.
Laktam olyan helyen, ahol a közös költség volt az itteninek a többszöröse.
Volt, ahol mérőórák nem voltak, mindenki pocsolt ész nélkül, 10E-s vízszámlák jöttek.
De azt is látom muteroméknál mi van, hatalmas panelház, jól beburkolva, szinte 0 távhővel, légkondi ugyanemiatt szükségtelen, gáz-víz-villany fogyasztás alapján szinte 0... csak hát ennek is meg van az ára.
De ha ez az általánosabb én annak csak örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!