Nagyon nehéz munkát találni?
Budapesten élek és nincs munkám egy ideje. Küldök önéletrajzot csomó helyre de semmi. Nem bírom sokáig idegileg,kikészülök lassan. A legrosszabb hogy szinte minden pénzem elfogyott és lassan kaját se tudok venni :/ Huszonéves vagyok,középfokú végzettségem van.
Valóban ennyire kilátástalan a helyzet ebben az országban?
"Valóban ennyire kilátástalan a helyzet ebben az országban?"
Szóval amit fel tudsz mutatni az egy középfokú végzettség, ezen kívül semmi. Nem az országban kilátástalan a helyzet hanem ilyen kompetenciákkal az egész világon.
"4-es szóval aki nem diplomás az dögöljön éhen ugye?"
Nem a 4-es hozzászóló vagyok de én egy szóval nem látom hogy ilyet említett volna. Sőt, sokkal többet ér egy piacképes szakma (villanyszerelő, burkoló stb...), mint egy büfészakos diploma (bölcsész, geográfus stb...)
De aki nem rendelkezik semmi piaci értékkel és nem is hajlandó tenni annak érdekében hogy piacképes kompetenciája legyen, az mégis mire kapjon magas bért, a két szép szemére vagy arra hogy megtanulta Petőfitől az Anyám tyúkját magyar érettségire?
Most mindenki nyaral.
Én szoftverfejlesztő vagyok, aki váltani akar és nekem is nagyon nehéz. Most elküldtem 2 hete kb 30 helyre az önéletrajzomat és eddig 2 HR interjúm volt, amiből az egyikből lett teszt írás, majd most lesz a vezetőkkel interjúm. 1 helyről meg autómatikusan kaptam a visszautasítást.
Tehát végül is kb 27 hely, csak vissza sem jelzett még.
Kb féléve, amikor szintén nehéz volt elhelyezkedni, akkor nekem kb 10 jelentkezésből 8 interjú lett 2 héten belül és közben én mondta vissza a cégeket, mert nem bírtam ennyit interjúzni, mert ugye mindenhol több kör volt, néhol "házi feladatokkal". Ott végül több ajánlatot kaptam.
Most meg semmi.
Jelenleg mindenki nyaral és szerintem majd szeptemberben fognak a HResek elárasztani a telefonhívásokkal engem, amikor már mindenhol újra beindultak a dolgok.
Ez sajnos most ilyen, még az ITban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!