Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Multihoz tényleg esélytelen...

Multihoz tényleg esélytelen bejutni 40 felett, ha más területről menekülsz el nem jószántadból?

Figyelt kérdés
Mert egy másik kérdés alá ezt írták. Nyilván gondolom egy befutott, abban a szektornak kimagasló koponyának számító ember akár 50 felett is jó lehet bárhová, de aki más szektorból menekül, annak vége van? Én állami szférából, oktatásból menekülök el közel a 40 hez, nem így akartam, de a kormány elüldöz minket, így fel fogok mondani ősszel. Biosz-kémia szakos vagyok. Nem érzem magam öregnek 39 évesen, sőt, eősebbnek mint 30 évesen. Ezért furcsállom ezt a mondatot, mert ha ez így van, akkor itt sok 100 ezres munkanélküliség lenne, ha 40 felett, amikor még féltávnál sincs az ember (tegyük fel pl 24 évesen végez msc-t, lehet és 40 év munka előtte van, akkor a fél táv is valahol 45 körül lehet)nem lenne jó egy multihoz. Nyilván ha vállalja az ember, jelen esetben igen, hogy azon a területen szinte pályakezdő lehet. Nincs gyerek, stb, hátráltató tényező. Ezért sem értem ezt a tézist: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
2023. júl. 29. 14:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%

Még ha sikerrel is jársz és bekerülsz, óriási kockázata van annak hogy megégeted magad.

Ezt magamból kiindulva mondom. "Csak" 35 vagyok és rendre megszívom fiatalabb csoportokban magam.

Aki a multis környezetben belépő szintű állásban dolgozik, mint te is fogsz, annak

1) vagy van valamilyen saját, komoly projektje (mint én - max 10%)

2) vagy tehetségtelen, lusta, nem ért semmihez (konvergál a 0%-hoz mert az ilyenek kiszóródnak, de azért van)

3) személyiségzavaros, autista, narcisztikus vagy pszichotikus tüneteket mutat (50%)

4) fiatal és/vagy képzetlen ember (40%)

Minden egy szinttel magasabban de a vezetőségről is elmondható.

Én is inkább az önképzést javasolnám, van állásod ami legalább száraz kenyérre elég, addig képezheted magad, a biosz jó alap bármilyen adatelemzéshez, úgy tudom.

Nekem még az sincs és a multi kihajtja a belemet tehát képezni sem tudom magam. Ragadd meg a lehetőséget, hogy te még tudod.

2023. júl. 31. 08:12
 12/14 anonim ***** válasza:
65%

*megszÍVATom magam

Mindezt úgy, hogy nem vagyok tanár, sem új belépő, világéletemben ssc-ztem. Csak megrekedtem ezen a kezdő szinten és kikészítenek. Ha kívülről jönnék ugyanez lenne.

2023. júl. 31. 08:14
 13/14 A kérdező kommentje:
De ha ssc-ztél, akkor jól beszélsz egy nyelvet. Én csak angolul, középszinten, mármint magyar területen nézve, mert pl Angliában a középszint az, hogy nem adnak el, de a felét nem érted, amit mondanak neked a hadarás, akcentus miatt.
2023. júl. 31. 12:50
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Fölösleges középszintnél jobban tudnod, ami kell, rád ragad. Szedett-vedett euró angol a leginkább jellemző, csak bosszantanád magad rajta ha tudnád Angliában mennyivel simábban, egyszerűbben fogalmaznak meg mindent, vagy hogy ha észrevennéd az emberek brutális nyelvtani hibáit :)

És igen, van ssc hátterem, még így is egyre fájdalmasabb minden cég-váltás. Elképesztően kontraszelektált terület ez, tényleg nem tudok annál jobbat mondani mint hogy túlsúlyban a személyiségzavarosok. :(

2023. júl. 31. 13:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!