Szerintetek mennyit kellene keresnie egy tanárnak,
szerintetek is kevés a bérük?
Figyelt kérdés
Békés megyei vagyok, ismerősi körömben a jogász, közgazdász, bölcsész, egyéb diplomával rendelkezők fizetése bruttó 300-450 között mozog, pont, mint a tanárok fizetése. Nem ismerek olyat, aki diplomásként nem vezető beosztásban nettó 300 felett kap. Tény, hogy ez egy elég rossz régió, Budapesten értelemszerűen más a helyzet. Gyakorlatilag szinte minden gyári munkás ismerősöm többet keres, mint a diplomások, a szakmunkáról ne is beszéljünk, mert ott a határ a csillagos ég. Mégis, az utóbbi időben csak a tanárok fizetéséről hallani. Nem értem, miért ők lettek kiemelve ennyire a társadalomból? Ennyi erővel a közigazgatás is ki lehetne emelve, ott legalább 15 éve nem volt fizetésemelés, és 50+ nap szabadság sincs évente. Én egyetértek azzal, hogy kevés a tanárok fizetése, de szerintem mindenki másé is.
#9 Nettó 300 az lópikula, nem lehet normálisan megélni belőle a mai árak mellett.
2023. júl. 27. 20:12
12/21 anonim válasza:
11# millióan keresnek jóval alatta.
Kbszttl tudnék örülni 300 nettonak is. Álomfizetés. Életemben nem kerestem annyit.
2023. júl. 27. 20:19
13/21 anonim válasza:
#12 Akkor tanulj, fejleszd magad, szerezz jobb állást.
4 éve még én is csak 300 nettót kerestem. Ma már a háromszorosát.
2023. júl. 27. 21:01
14/21 anonim válasza:
#10 Nekem az egyik ismerősöm tanítónő, ő sem tud helyesen írni, de még fogalmazni sem tud szépen.
Inkább kért magának diszlexiás papírt is, mert egy nyomorult középszintű nyelvvizsgát nem tudott letenni 10 év nyelvtanulás után.Ő azzal szokott dicsekedni, hogy utál olvasni, valamint hogy még soha életében egy könyvet sem olvasott el saját örömére.
2023. júl. 27. 21:02
15/21 anonim válasza:
#13 Ezt mondjuk a tanárok orra alá is lehetne dörgölni, csak épp a problémát nem oldaná meg...Ugye?
Mindenki nem lehet programozó, orvos, esetleg mérnök.
Az összes többi diplomás és nem diplomás állást ugyanúgy muszáj lenne betölteni és senki nem szeretne éhendögleni.
A medián fizetés az országban 295000 Ft.Akkor el lehet gondolkozni.
2023. júl. 27. 21:07
16/21 anonim válasza:
Én is is Békés megyei vagyok és szintén senkit nem ismerek, aki bruttó 400 felett keresne, akármilyen diplomával. Ja de, mégis, aki gyógyszerész vagy orvos. Aki itt él annak általában ugye örökölt háza is van. Az egyházi sulik simán fizetnek nettó 300-at, az itt nagyon jó pénz vidéken, ha hiszitek, ha nem. De nyilván lehetne több a fizetés, az mindig lehetne több. De amikor valaki kevesell egy bruttó 500-at úgy, hogy párja is van én azért forgatom a szemem.
2023. júl. 28. 13:24
17/21 anonim válasza:
Egy irodai adminisztrátor például sokkal kevesebbet keres, mint egy tanár, pincér is stb. Jó, azokhoz nem is kell tanulni. Inkább az a baj, hogy nehéz és hosszú a tanárképzés ennyi pénzért.
2023. júl. 28. 13:25
18/21 anonim válasza:
szuk 300-at keres mar egy kezdo tanar is? az azert nem is rossz, eddig nem akartam tanar lenni, pedig azon a szakon tanulok, de meggondolom eksu xd. Viszonyitaskepp az itteni bolcseszek mesterszak utan elmennek egy multihoz (SSC telekom?) dolgozni netto 200-250 nagyon max koruli osszegekert, ahol ejszakai munkatol a ketnapos muszakvaltasig minden van. A vegen csak kiderul, hogy a tanari ahhoz kepest egy relative nyugodt allas ennyi fizetesert? Jo, vannak rossz gyerekek, sok adminisztracio, de amiatt nem rugnak ki. Ha rosszul kezelsz egy kotekedo klienst viszont az panaszt tehet rad es leszidjak az egesz reszleget, ha rossz a rata. Pontositaskepp en magyar, tori, angol, etika es tarsairol beszelek. Egy matek-info tanar nyilvan sokkal tobbet megkereshet egy multiban, mint egy supportos.
2023. júl. 28. 14:02
19/21 anonim válasza:
#18 Akkor az ottani bölcsészek valamit nagyon rosszul csinálnak. A feleségem bölcsész, eredetileg német tanár. SSC-ben dolgozik, full homeoffice, nettó 400-ért.
2023. júl. 28. 14:33
20/21 anonim válasza:
19# Na most akkor német a feleséged? Mármit német tanár?
Vagy némettanár? Nem mindegy.
Itt kezdődnek a bajok. 🙄
Még magyarul sem tudják leírni a szakmájukat.
És ezek keresnek 400 nettót.
Valamit nagyon szarul csinálok ha nem találok munkát sehol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!