Aki járt már Amerikában e 3 város a közöl melyik a legélhetőbb?
New York
Washington
Las Vegas
Vélemények érdekelnek akár munka.
És melyik a legszebb kinek melyik város tetszett jobban és miért?
Tudtam, hogy okoskodó idióták fognak írni.
Utánna tudok nézni bármi után. Véleményt kértem csak, nem kioktatást
Én New Yorkban élek, többször is jártam DC-ben, illetve voltam egy hosszú hétvégét Vegasban is.
New Yorkban van néhány probléma: nyáron időnként büdös van, Manhattanben rengeteg a turista, nagyon magas a megélhetési költség, és elég gyakran látni mentálisan leépült hajléktalant. Ennek ellenére ha megtalálod a helyed, akkor egy szuper város, ami a világ közepe, és metróval 1 órán belül bármit megtalálsz, amit csak ez a világ kínálni tud. Én nem cserélném el se Washingtonra, se Vegasra.
Dc érdekes, mert a központot teljesen kitölti a national mall es a federal government, a gazdasági központ a néhány felhőkarcolóval odébb van. Az elit lakomegyedek a belváros körül szuperek, de nem tudom, mennyiért lehet ott bérelni. Ezeken a részeken van egy kicsit furcsa hangulat, mert hatalmas a biztonsági ellenőrzés, és még a lakók között is rengeteg rendvédelmis ember van. A külsőbb kerületek pont az ellentéte, sok fekete es bevándorló, gyenge közbiztonság. Számomra egy különleges, élhető közepesen nagy város benyomását kelti.
Vegassal kevesebb tapasztalatom van, inkább csak 3 megfigyelés: az időjárás nyáron brutális, igazi sivatagi körülmények vannak. Rengeteg klasszikus fehér amerikai suburb van, egyen kertesházakkal, nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt ilyenben “kell” lakni. A harmadik az izoláció, hiába van meg rengeteg dolog vegasban, főleg, ha szórakozásról van szó, ami nincs, az nagyon nehezen elérhető. Hiába elénk a légiközlekedés egész Amerikában, az egész város eléggé magába fordult. LA 4-5 óra kocsival, és közelebb semmi számottevő város nincs.
Ha valami egyéb, konkrét kérdésed van, irj privatot nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!