Hol találhatok valós home office munkákat?
Olyan hivatalosan bejelentett munkát keresek a jelenlegi munkám mellé (akár külföldit), amit 100% távmunkában tudnék végezni. Vannak olyan eldugott gyűjtőoldalak (esetleg Facebook privát csoportok), ahol találhatok ilyeneket?
Dolgoztam már így, kaptam egy laptopot, kiadták a munkát, megcsináltam, dokumentáltam, és kaptam a fizut, csak sajnos határozott időre, és nem tudtak utána meghosszabbítani.
A Profession.hu-n van néhány hasonló, de valahogy a munkáltatók sincsenek tisztában a "home office" és "home office lehetőség" kifejezések különbségével.
A Facebook tele van távmunkákat hirdető csoportokkal, de unalmas, amikor minden 2. hirdetés arról szól, hogy nem kell semmit csinálnom, és cserébe havonta milliókat kereshetek, vagy épp házalni kell, vagy csapatot építeni, de "amúgy nem MLM" ...
Ahogy azt is meguntam, amikor külföldi oldalak hirdetnek távmunkát nagyon komoly keretek közé építve, közben irreális elvárásokat támasztanak fillérekért.
#20: szétnéztem a külföldi oldalakon, de a munkák többsége olyan, amit meglévő főállás mellett nem tudnék elvállalni.
Egyébként a kérdésemre visszatérve: a profession.hu alkalmas lenne arra, hogy leszűrjem ezeket a munkákat, mert van külön "home office" és "távmunka" szűrés, csak a munkák hirdetői ezt nem ismerik, és össze-vissza választják ki a kategóriát. Ha nagyon szőrözni akarnék, akkor a Profession sem ismeri, mert attól, hogy az egyik angol, a másik meg magyar szó, mindkettő ugyanazt jelenti, nincs külön törvény a home office-ra.
Írtam azóta a Profession-nek (konkrétan ezt a problémát is leírtam, fejlesztési javaslatokkal együtt), mire közölték, hogy köszönik a rendszerük tökéletes, én vagyok szar, mert nem tudom, mit keresek, ugyanis a home office kategória náluk azt jelenti, hogy van egy fix helyem, de otthonról is dolgozhatok alkalmanként, a távmunka meg azt, hogy 100%-ban otthonról dolgozhatok.
Aztán elmagyaráztam, hogy nincs ilyen egyértelmű definíciója a két fogalomnak, ráadásul ezáltal a munkáltatók is össze-vissza teszik fel a hirdetéseket. Mire azt a választ kaptam, hogy: az előfordulhat, de szűrjek rá, és keressek.
Tehát a valós, létező probléma nem oldódott meg, mert a Profession tökéletesnek érzi magát.
Ha elolvastad volna a leírást és a korábban felmerült dolgokat, akkor nem írnál 24-ként baromságot ^_^ A profession pedig továbbra sem tudja jól, mert azóta is még mindig ugyanúgy van távmunka és home office kategória is. Mivel nincs egy elfogadott definíció, sem jogszabály, hogy mi a különbség a kettő közt, így a gyakorlatban mindkettő ugyanazt jelenti, ezért lenne jó, ha legalább az álláshirdetéses platformok egyértelműbben különböztetnék meg egyiket a másiktól, hogy legalább a hirdető cégek ne jelöljenek be baromságot.
Ha szerinted a home office és a távmunka nem ugyanaz, akkor próbálj érvekkel meggyőzni róla. Nem fogsz tudni, mert a törvény nem rendelkezik külön a home office-ról, csak a távmunkáról, amit a munkáltató dönt el, hogy hogyan akar megvalósítani. Hogy teljes vagy részleges vagy kötött munkaidős vagy rugalmas vagy helyhez kötött vagy bárhol is lehetsz. Nyilván, ahogy a nevében benne van, ha "home", akkor elsősorban otthon leszel kötött munkaidőben, de az akkor is távmunka lesz, csak más feltételekkel. Ezért tartanám okosabbnak a "100% távmunka" és "távmunka lehetőség" kategóriákat, mert erre már jobban lehet szűrni. Aztán a leírásban majd kifejti, hogy ki, mit ért alatta (bár ez is ritka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!