Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent, ha valakit szolgál...

Mit jelent, ha valakit szolgáltatói típusú szerződéssel foglalkoztatnak?

Figyelt kérdés
tehát nem hagyományos munkaszerződést, hanem szolgáltatói szerződést kötnek az alkalmazottal, az mit jelent?
2023. júl. 18. 18:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azt, hogy ki kell váltani egy vállakozóit vagy alapítani kell egy céget, hogy a kiszervezett feladatot szolgáltatóként el lehessen látni adóalanyként.
2023. júl. 18. 19:19
 2/8 A kérdező kommentje:

miért akarna bárki céget alapítani azért, hogy dolgozzon egy másik cégnek? az túl sok pénzzel járna, és mi értelme, ha nem önfoglalkoztató, hanem amúgy lenne munkája egy másik cégben?

amúgy angolul ez a neve ennek a foglalkoztatási formának: service relationship.

én még mindig nem értem, hogy ez pontosan mit jelent.

2023. júl. 18. 19:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy az angol rész. Vagy munkaviszony, vagy vállalkozás, de utóbbi is csak úgy, hogy ne legyen színlelt munkaviszony, mert az bírság a munkáltatónak kőkeményen. A többi csak multis himihumi.
2023. júl. 18. 19:50
 4/8 A kérdező kommentje:

nem mindegy az angol rész.

a kifejezés a tanulmányaim során bukkant fel, de egyszerűen nem tudom értelmezni.

2023. júl. 18. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Még mindig 1 vagyok, ez egy szerepkör, egy szolgáltatási szint, semmi köze a munkaviszonyhoz. Pl. egy hr-es egy belső szolgáltató, aki kvázi kiszolgálja az egyes területek erőforrásigényeit, egy könyvelő kiszolgálja az egyes területek pénzügyi igényeit. És igen, multis himihumi, mondom ezt multis vezetőként :-)
2023. júl. 18. 21:27
 6/8 A kérdező kommentje:

én nemtok mit kezdeni a szövegeddel, miszerint multis himihumi!

a szociológiakönyvemben van ez a fogalom, és ezt angolszász szerzők írták le, de nem tudom, hogy ugyanez mo.-n milyen néven fut.

és de, itt foglalkoztatásról van szó.

2023. júl. 18. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Értsd meg, nincs ilyen foglalkoztatási forma, szerepkör van vállalaton belül, amikor szolgáltatóként lépsz fel, akár kifelé, akár befelé. Foglalkoztatni Magyarországon még a szociológusokat is munkaviszonyban vagy megbízásban foglalkoztatják, de az, hogy szolgáltatsz a tudásoddal és a munkaköröddel, annak semmi köze nincs, hogy munkabérért vagy megbízási díjért végzed. Nem attól leszel szolgáltató, hogy munkabért kapsz vagy attól, hogy számlázod a megbízási díjad. Az elvégzett munkád szervezeten belüli tartalma tesz szolgáltatóvá.
2023. júl. 18. 21:51
 8/8 A kérdező kommentje:

teljesen félreérted, amiket eddig írtam.

egyáltalán nem a szociológusok foglalkoztatási formájáról beszélek, hanem egy szociológisi modellről, sémáról, amiben ilyen foglalkoztatási viszony áll fenn.

azt is félreérted, hogy milyen szervezetről van szó, nem csak multiról.

sztem többet ne válaszolj, mivel nem érted, így nem is releváns, amiket írsz, majd megkérdezem mástól.

2023. júl. 18. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!