Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Normális, hogy ennyit költünk?

Normális, hogy ennyit költünk?

Figyelt kérdés

A havi bevételem kicsivel több, mint nettó 1 millió. Barátnőm tanul még, mellette diákmunkázik, plusz ösztöndíjból van bevétele, de ezeket ne számoljuk, a költségeknek legfeljebb az 5-10%-át állja.

Szóval az én fizetésemből élünk ketten. Otthonról dolgozom, emiatt sok áramot is fogyasztok, főleg nyáron a klíma miatt. A rezsiköltségem kb 200 ezer, amiből nagyjából 120 a hitel. Hó elején befektetek 300-at, szóval a fizetésem felével indítom a hónapot. És ezt az 500 ezret el is költjük.. Pedig nem veszünk kaviárt a boltban és nyaralni sem voltunk. Szoktunk szórakozni, havonta egyszer étterembe menni, de azért nem szórjuk két kézzel a pénzt, egyszerűen csak mindig van valami nagyobb kiadás.

Szerintetek normális, hogy ketten elköltünk egy hónapban ennyi (500e) pénzt? Engem nagyon frusztrál, mert úgy gondolom ennyi pénzből nagyon sok mindent el lehetne érni, de így egyszerűen nem lehet nagyobb összeget félretenni. Nem spórolós, de azért átlagos életet élünk. Nem gondolom, hogy luxus lenne fenntartani egy autót, vagy kínai helyett a zarában vásárolni, vagy netán konditerembe járni/havonta elmenni fodrászhoz.

20-as éveink közepén/végén járunk.

2023. júl. 18. 17:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
46%
Igen.
2023. júl. 18. 17:26
 2/29 anonim ***** válasza:
74%

Elmúlt időszakban hónapokra lebontva milyen nagyobb kiadás volt? Főzöl avagy rendelsz? Kisebb kiadások mennyi és mire?

Ha minden hónapban Zarában vásároltok, az is egyfajta luxus.

2023. júl. 18. 17:39
 3/29 anonim ***** válasza:
43%

Hasonló helyzetben voltam évekig (én mint hasonló jól kereső, barátnőm mint diák, aki innen-onnan csurrant cseppent néha 50-100k, de nem volt jelentős). Lakás az enyém. Rezsi 50. Ezen felül ketten átlag 450et költöttünk havonta, úgy hogy heti 1 kajarendelés, havi 1-2 dine out, és pár napos külföldi nyaralások stb. Megjegyzem most hogy egyedül vagyok, nem költök sokkal kevesebbet, bár többet is utazok.

Amikor a lakásra kellett csomó felújítás, hát akkor szárnyaltak a költségek. A felújítós évben 1 millió forint felett volt az átlag havi kiadás. Szóval nagyban függ az egyéb projektektől.

2023. júl. 18. 17:50
 4/29 anonim ***** válasza:
38%

Nem normális.

mire megy el az 500k?

2023. júl. 18. 17:58
 5/29 anonim ***** válasza:
68%

Ennyit mi is elköltünk, sőt még többet is, és kb. nyomorgunk. Semmire nem telik, még fogorvoshoz se tudok elmenni.

Azt mondjuk nem értem, miért ennyi a rezsid. Én is otthonról dolgozom, 2 gép megy éjjel-nappal, a villany is ég egész éjjel és 35.000 a rezsink.

2023. júl. 18. 18:21
 6/29 A kérdező kommentje:

Nem tudok listát írni, hogy mire megy el, mert mindig más az, ami "nagyobb" kiadás. Most olyanokból áll a lista, mint pl

- meghúzták a kocsit, azt javíttattam

- levonták az éves lakásbiztosítás díját

- levált a cipőm talpa, szóval vettem egy újat

- elment már benzinre 50 ezer

- szülinapi ajándékot vettem

- elfelejtett diktálás miatt most fizettem ki plusz 20 ezret rezsire

- lementünk egy napra a balatonra

- volt egy önköltséges céges búcsú buli, mert valaki felmondott

Amiket leírtam 300-350k között van. És még ettünk semmit. A kondibérlet is pesten 20-25 ezer.

Előző hónapban esküvő volt, legénybúcsú, és két másik szülinap, plusz szintén egyetlen nap balaton, meg ami még nem jut eszembe. Azokra is hasonló összegek mentek el. Következő hónapban nagyszerviz a kocsin olajcserével márkaszervizben, plusz szeretnék elmenni egy szerényebb fesztiválra. Ezek sem lesznek kis összegek. Szeptemberben már nézni fogom az új gumigarnitúrát a kocsira, mert elkopott a téli, szereléssel együtt talán kijön 150e-ből.

Estig tudnám sorolni, hetente röpködnek a különböző 50-100 ezrek olyan dolgokra, amik csak időszakos költségek.

2023. júl. 18. 18:27
 7/29 A kérdező kommentje:
#6: A közös költség és az internet/tv 35 ezer. Telefon 5 ezer. Áram nyáron van 10 ezer. A maradék fűtés + víz + banki költségek + streaming, spotify + a 120 ezres hitelem. Lehet még keveset is mondtam a 200-zal.
2023. júl. 18. 18:29
 8/29 anonim ***** válasza:
76%
otthonról dolgozol mégis eldurrantasz 50e-et benzinre, fenntartasz egy autót amire nincs is szükséged, és "elkopik a gumi" mikor nem is mész az autóval. Mennyiért vettél cipőt? Lehet venni 25e-ért is meg 250e-ér.. Szülinapi ajándékokra, céges búcsúbulikra kellene a legkevesebbet költeni.
2023. júl. 18. 19:41
 9/29 anonim ***** válasza:
76%
Bármennyi pénzt el lehet havi szinten költeni.
2023. júl. 18. 19:48
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is most megy el egy kolléga, 31e forint volt neki az ajándék, de ksszedobtuj, ez fejenként 1900-at jelentett...

Úgy érzem máshova is aránytalanul sokat költesz.

A 90 liter benzin ~1000-1500 km utazást feltételez egy hónapban amikor otthonról dolgozol. Akkor hova mész napi 50 km-t?

Egy napos balcsin sem kötelező egy kilonak a s3ggere verni. Persze lehet, de akkor fogy a pénz...

2023. júl. 18. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!