Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találok tanár állást?

Miért nem találok tanár állást?

Figyelt kérdés
Nem kötekedésnek szánom a kérdést. Minden tele van azzal,hogy tanárhiány stb van. És tény hogy kevés a tanár. Viszont ma végéignéztem a Profession.hu-n a békés megyek tanár állásokat (békés megyek vagyok nyilván) és alig volt 1-2. A tanároknak nem itt keresnek munkát?

2023. júl. 18. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2023. júl. 18. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Pedagógus állások - csoport a face-en, ott is sok hirdetés van fent.
2023. júl. 18. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
56%

Először is nem igazán a Profession-hu-n szokták ezeket az állásokat hirdetni. A hivatalos állásportál valóban a közszolgállás oldal, amit az első linkelt. Viszont tudok több olyan iskoláról is, ahol keresnek tanárt, és nincs fenn ezen az oldalon. Miért? Hanyag az igazgató, vagy nem teszik fel, mert akkor jobban néz ki a statisztika, nincs tanárhiány? Nem tudom.

Azt is hallottam, hogy az ország keleti részén annyira nem jellemző a tanárhiány, mert ott eleve kevesebb a munkalehetőség, és egy nettó 300k-s fizetés ezekben a régiókban nem is számít rossznak.

Az is kérdés, hogy milyen szakon végeztél, a reálszakosokból van nagyobb hiány.

Mindenesetre én azt javaslom, hogy menj be, vagy telefonálj körbe minden iskolába, ami számodra szóba jöhet. Lehet, hogy náluk is kell tanár, csak nem is hirdetnek, mondván, úgysem jön senki. A lányom sulijában pl. minden évben a nyugdíjasoknak rimánkodnak, és nem is hirdetnek.

2023. júl. 18. 20:04
 4/7 anonim ***** válasza:
2023. júl. 18. 20:17
 5/7 anonim ***** válasza:

De aranyos. :)

A pedagógus állásokat nem a Profession oldalon hirdetik (maximum van néhány példa erre is), hanem a Belügyminisztérium oldalán.

De itt vannak a számok: [link]

2023. júl. 20. 08:50
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

Egyébként ez is a baj, hogy akik nem ebben dolgoznak (szülők például), azok egyáltalán nem látnak bele a dolgokba... Itt nem a piac törvényei diktálnak. Sajnos kívülről nem lehet belelátni, hogy mennyire máshogy működnek itt a dolgok, mint piaci viszonylatokban.

Például egy másik kérdésnél valaki nem hitte el, hogy az osztálykirándulásokon mi, tanárok, saját magunknak fizetjük a költségeket (támogatás nélkül), azaz jegyeket, szállást, kaját, mindent. És ebben még hol van a szervezés és gyerekfelügyelet pénzei... :(

2023. júl. 20. 08:54
 7/7 anonim ***** válasza:

És akkor ebben még nincsenek is azok benne, akik fizetés nélküli szabadságon vannak, vagy babáznak, vagy tartós táppénzen vannak.

Csak nálunk van legalább 5-6 kolléga. Őket is pótolni kell(ene) valahogy.

2023. júl. 20. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!