Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogász diplomával tényleg nem...

Jogász diplomával tényleg nem lehet elhelyezkedji manapság?

Figyelt kérdés

2023. júl. 15. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
De el lehet. Nem láttam még jogászt kenyeret sütni, vagy pénztárg mellett.
2023. júl. 15. 19:21
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Nyílvan el lehet, ezt inkább arra értik, hogy nem fogsz egy nagyon jól kereső és izgalmas pozícióba kerülni könnyen. Sokat kell tanulnod és/vagy kell rengeteg tapasztalat területtől függően. Persze azért panaszkodni nincs ok, mert munkád mindenképp lesz, csak nem feltétlen olyan jó, amit a nehéz diploma után várnál.
2023. júl. 15. 19:41
 3/6 anonim ***** válasza:
7%
Ha még a pályád elején rendesen elhúznak - pl. politikai vagy vallási megfontolásból - akkor könnyen megeshet, hogy a kutyának sem fogsz kelleni a meglehetősen belterjes jogászbizniszben.
2023. júl. 15. 20:23
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Fidesz tárt karokkal várják
2023. júl. 16. 00:52
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

Attól függ....

A jogász egy nagyon "érdekes" szegmens, mert szinte sehol sem számít annyira az elhelyezkedésnél a kiváló tanulmányi eredmény, mint a jogászoknál.

Ez nincs kimondva expressis verbis, de elég hamar rájön mindenki, hogy nagyon nem mindegy a diploma minősítése!!

A klasszikus pályák, mint pl. bíró, ügyész, ügyvéd - alapelvárás a minimun Cum laude diploma (később pedig a minimum 4 - es szakvizsga).

A közjegyző gyakorlatilag kihalásos alap, csak valamilyen rokonsági fok alapján vagy ismerettségi körből lehetséges bejutni, de az elvárások itt is magasak..

Az ügyvédjelölt vegyes felvágott.... Láttam olyan jelölti álláshirdetést is - szerencsére nem sokat - ahol a diplomaátlagon felül, még meghatározott szigorlati vizsgajegyek is ki voltak kötve... (mondjuk ez már nekem is sok volt, pedig sok mindent el tudok viselni az élet f@szságaiból).

Ma már a közigbe se lehet, csak úgy bejutni, de ez még inkább a realitáshoz közelít elvárási szempontból.

Van még a végrehajtó esetleg, ami még jó lehet, ha valakinek olyan a mentalitása.

Aki nem teljesíti ezeket, annak le kell nyelnie, hogy nem jogászként fog dolgozni.

Annak ott a BKK ellenőri vagy a MÁV vasútőri pálya.

A végzett jogászoknak kb. harmada tud jogászi pályán elhelyezkedni, a szakvizsgáig még még kevesebben jutnak el (bár amikor én voltam 2018- ban szakvizsgázni tele volt velünk a Kúria, annyian voltunk..)

Nagyon kevésnek jön be a jogászi pálya, a legtöbben elhagyják a pályát és máshol próbálnak szerencsét...

2023. júl. 31. 11:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-ös jól írta. Sok évfolyamtársam és most én is "pályaelhagyó" lettem (és egyre több embertől hallom) ez alatt azt értem, hogy nem klasszikus jogi területen dolgozunk, más diplomával is betölthető az állás. Sokan szembesülnek sajnos ezzel az egyetem után, ahogyan mi is...
2023. aug. 3. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!