Ennyi nyelvtudáselég ausztriai munkához? (csomagoló)
Nem, nem eleg, a valaszt is erteni kell.
Youtube: Nicos weg, A1, A2, B1 szinteken, kb 5000 szó összesen
Anki kikerdezo pack hozza: DW Nicos weg neven letoltheto
Német alapszókincs kb 3000 szó [link]
Kedves kérdező! Kérlek szépen alkoss nekem (magyar) mondatot az alábbi szavak felhasználásával! Egyetlen egy szót sem használhatsz, ami itt nem szerepel. Értelmes, egész mondat legyen és gyakorlatias. A lámpa zöld nem elfogadható. Egy zöld lámpa áll az asztalon a nappali szobában jó.
Tehát a szavak:
Én, te, ő, ő, az, mi, ő, te. Én vagyok, te vagy, te vagy, te vagy. Egy, kettő, három, négy, öt, hat, hét, nyolc, kilenc, tíz, tizenegy, tizenkettő, száz, ezer. Sárga, zöld, kék, piros, fekete, fehér, lila. Alma, sárgabarack, sárgarépa, zöldség. Burgonya, cseresznye, citrom, levesek, paradicsom, kenyér, tekercs, tej. Hús. Kutya, macska, ló, nyúl, medve, oroszlán, hal, madarak, disznó. Kerékpár, vonat. Alkotni, élni, jönni, énekelni, aludni, járni, ízlelni, állni, ülni, megmutatni, szeretni, mondani, beszélni, adni, maradni, keresni, találni, futni, látni, venni, zenét hallgatni, fizetni, várni, vásárolni, vezetni, enni, inni, aludni, járni, aludni, állni, ülni, megmutatni, szeretni, beszélni, adni, maradni, látni, találni, futni, látni, látni, futni, látni, venni, zenét hallgatni, fizetni, várni, vásárolni, vezetni, enni, inni, lehet, akarni, tudni, birtokolni, kérni, írni, megköszönni, dolgozni, játszani, látni, látni, rendezni, dohányozni, dohányozni, látni, dohányozni, hallgatni, olvasni, olvasni. Haj, szem, fej, fog, kéz, láb, virág, fa. Pénz, lámpa, újság, szó, könyv, könyvtár, víz, tűz, sör. Nap, gokart, iskola, Isten, templom, óvoda, tanár, szekér. Beteg, öreg, fiatal. Asszony, Úr, Magyarország, Németország. Labdarúgás. Szekrény, szék, asztal. Ház, apartman, szoba, kert. Kész. Tovább. Együtt. Például. Meleg, hideg. Nagyon, több. Sok, kicsi, nagy, gyors, lassú, szép, jó, rossz, magas, hosszú, rövid, nehéz, korai. Város, utca, tér. Pont. Ha? Ki? Hogy? Miért? Hol? Mi? Mennyi? Balra, jobbra, egyenesen előre, nincs, apa, anya, fia, nagyszülők, lányok. Szívesen. Sajnos. Mégis, pontosan, azonnal, most, csak. Igen, nem, természetesen nem. Mindent, senkit, soha, mindig, valamit, semmit. Ellen, ki, fel, felett, mert, be, be, fölé, alá, előtte, utána, vissza, mellette, mögötte. Hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap. Idő. Tegnap, ma, reggel, este, délben, reggel, délután, éjszaka. Mert akkor ez, de, és. Nap, Hetek, Óra, Perc, Év, Hónap
Adok fel másik dolgot!
Hogyan hangzik németül:
Kedves Helga! Sajnos nem értem pontosan a feladatot, kérlek segíts! Mennyi szappant is kell tennem egy dobozba, és mennyivel kell elkészülnöm egy óra alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!