Munkahelyen történő balesetet a jegyzőkönyv felvételét követően hány nap alatt bírálják el? Ebből lehet nem munkahelyi baleset?
Július 5-én ért egy baleset a munkahelyemen, amelynek következtében külboka-törést valamint szárkapocscsont-törést szenvedtem. A munkáltató július 7-én vette fel hivatalosan a baleseti jegyzőkönyvet.
A baleset úgy következett be, hogy a 2. emeletről mentem le az 1. emeletre. A lépcső vizes volt, a lábam megcsúszott, a bokám kibicsaklott és egy kisebbet reccsent is. A telefonom a kezem közelében sem volt. (Lépcsőn nem szoktam használni, mert szárazon is síkosabbak a lépcsők)
9. vok
Érdekes egy hozzáállás a cég részéről. Saját előírásuk vagy országos szintű? Ez csak költői kérdés.
Addig az marad, amíg egy "ebben jártas ügyvédrokon" nem esik hasra vagy az előírás kitalálója, olyan pert akaszthatnának vkinek a nyakába... Fura hozzáállás... -de eltértünk a témától.
Jobbulást kívánok!
Nem baj, hogy eltértünk kicsit a témától, de a felvetésed jogos. A cég azzal védekezik, hogy központi előírás és nem belsőszabály ennek a fajta járólapnak a használata.
Volt már egy az enyémhez hasonló eset még tavalyelőtt talán, csak akkor megúszta a kolléga egy csuklótöréssel, mert ő lényegében a mosdóból kilépve csúszott el. (Én még akkor gyesen voltam a legkisebbik fiammal) Mert ugyanis nem csak a lépcsőkön van ez a járólap, hanem a mellék- és a fürdőhelyiségek kivételével az egész épületben.
11. vok, Gondolom vannak munkavédelemre szakosodott ügyvédek, de hát ki vállalja fel.. inkább otthagynám a céged, amint van másik lehetőség. Ok, a csukló meggyógyul-hat, ha minden jól megy. De akkor is vigyázni kell rá.
Látom magamat, hogy értetlenkednék erre a központi előírásra hivatkozva. Nem gondoltam, hogy van ilyen cég. Jobbulást kívánok Nektek, vigyázzatok Magatokra!
15-ös
Nem hangzik jól. Ez a magyar egészségügy mintalova. Hogy lehet valakinek a gyógyulását lassítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!