Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyen történő balesetet...

Munkahelyen történő balesetet a jegyzőkönyv felvételét követően hány nap alatt bírálják el? Ebből lehet nem munkahelyi baleset?

Figyelt kérdés

Július 5-én ért egy baleset a munkahelyemen, amelynek következtében külboka-törést valamint szárkapocscsont-törést szenvedtem. A munkáltató július 7-én vette fel hivatalosan a baleseti jegyzőkönyvet.

A baleset úgy következett be, hogy a 2. emeletről mentem le az 1. emeletre. A lépcső vizes volt, a lábam megcsúszott, a bokám kibicsaklott és egy kisebbet reccsent is. A telefonom a kezem közelében sem volt. (Lépcsőn nem szoktam használni, mert szárazon is síkosabbak a lépcsők)

2023. júl. 10. 22:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

9. vok

Érdekes egy hozzáállás a cég részéről. Saját előírásuk vagy országos szintű? Ez csak költői kérdés.

Addig az marad, amíg egy "ebben jártas ügyvédrokon" nem esik hasra vagy az előírás kitalálója, olyan pert akaszthatnának vkinek a nyakába... Fura hozzáállás... -de eltértünk a témától.

Jobbulást kívánok!

2023. júl. 25. 19:30
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem baj, hogy eltértünk kicsit a témától, de a felvetésed jogos. A cég azzal védekezik, hogy központi előírás és nem belsőszabály ennek a fajta járólapnak a használata.

Volt már egy az enyémhez hasonló eset még tavalyelőtt talán, csak akkor megúszta a kolléga egy csuklótöréssel, mert ő lényegében a mosdóból kilépve csúszott el. (Én még akkor gyesen voltam a legkisebbik fiammal) Mert ugyanis nem csak a lépcsőkön van ez a járólap, hanem a mellék- és a fürdőhelyiségek kivételével az egész épületben.

2023. júl. 26. 21:10
 13/16 anonim ***** válasza:

11. vok, Gondolom vannak munkavédelemre szakosodott ügyvédek, de hát ki vállalja fel.. inkább otthagynám a céged, amint van másik lehetőség. Ok, a csukló meggyógyul-hat, ha minden jól megy. De akkor is vigyázni kell rá.

Látom magamat, hogy értetlenkednék erre a központi előírásra hivatkozva. Nem gondoltam, hogy van ilyen cég. Jobbulást kívánok Nektek, vigyázzatok Magatokra!

2023. aug. 3. 17:25
 14/16 A kérdező kommentje:
Öt napja, vagyis múlt pénteken (2023.09.01) vették le a járógipszet is a lábamról. Az oldalirányú (vagyis jobbra-balra való) mozgatás még mindig lehetetlen, míg a le-fel mozgatás pedig nagyon fájdalmas.
2023. szept. 6. 16:34
 15/16 A kérdező kommentje:
A mai vizsgálaton kiderült, hogy nem forrt össze rendesen a csont. Ez okozza a problémát, hisz a gyógytorna által a nem teljesen ép csont elkezdett ideget nyomni, ill. ezáltal a bokám elkezdett vizesedni.
2023. szept. 7. 18:48
 16/16 anonim ***** válasza:

15-ös

Nem hangzik jól. Ez a magyar egészségügy mintalova. Hogy lehet valakinek a gyógyulását lassítani.

2023. szept. 8. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!