Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Viszonylag könnyű pénzszerzés/...

Viszonylag könnyű pénzszerzés/munka?

Figyelt kérdés
Most érettségiztem, és nem tudom még mindig, hogy mit kezdjek az életemmel. A művészet vonz leginkább, de ahhoz kéne pénz. Egy ideig jó lenne olyan munka, amivel viszonylag sok pénzt tudok keresni, és nem kell érte 4 évet tanulni. 1-2 évet még rászánnék. Nekem ez nem hosszútávú munkám lenne, mi az a munka ami könnyen kitanulható és jó a fizetése?
2023. júl. 6. 12:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

10: Valamennyire lemondják. Pl van egy rövid tanfolyam a szabadság igénylő rendszerről, ami arra fókuszál, hogy hol tudsz jogosultságot igényelni, hol tudsz belépni, hol lehet szabit igényelni, stb...

Viszont arról senki nem beszél (pedig elég nagy amerikai multi vagyunk, és mindenre is van képzésünk), hogy pl a szabadságot nem lehet úgy kivenni, hogy nem mész be reggel, és amikor a team leadered 10 órakkor kétségbeesve hív, hogy minden rendben van e, akkor bemondod, hogy kivettél egy nap szabit, majd kiírod a rendszerben is (és ez csak egy látványos példa).

Nem, nem tanítjuk meg az embereket egy csomó mindenre, mert azt gondoljuk, hogy vannak olyan dolgok, amik egyértelműek, pl ha el akarsz/kell menned, akkor előre jelzed, és engedélyt kérsz (de rengeteg hasonló dolgot tudok mondani).

Amúgy nálunk 3 napos az on boarding, de azért arra nem tér ki, hogy hogyan kell levegőt venni, enni, vagy megkeresni a mosdót.

(amúgy, amit végképp nem értek, hogy olyan dolgokat sem tudnak megcsinálni, amikhez az egyetemen is hozzá vannak szokva, csak itt nem a tanulmányi irodát, vagy a téma vezetőd kell keresned, hanem a team leadert, vagy a HR-t)

2023. júl. 6. 13:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#11 ez durva, nálunk nem fordult még elő olyan, hogy valaki szó nélkül lelépett volna😀Előre be is kell terveznünk a szabijainkat az évre (persze az nem szentírás, csak nagyjából lehessen látni, ki mikor menne). Mondjuk én pont HR-en dolgozok, itt azért illik nem segghülyének lenni ilyen dolgokban xd
2023. júl. 6. 13:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

12: mondom, ez egy kiugró példa, bár nem egyedi eset, hogy valakinek gondja van a munkaidő, szabadság, munkakezdés fogalmakkal.

De találkoztam olyannal, aki szó szerint mosdóba nem mert kimenni 20 évesen a vezetője jóváhagyása nélkül (bakker, 2 órás meetingen ültem, mi lett volna, ha ráhúznak még egy órát? Maga alá csinál? :). És még rengeteg hétköznapi élethelyzet, ami egy munkahelyen szembe jöhet, meg kell oldani, és ami semmiképpen nem szakmai kihívás, hisz nyilván nem azt várja senki a gyakornoktól, hogy egy senior munkáját végezze csuklóból. Inkább sima, józan paraszti eszet igénylő problémák megoldására gondolok.

Viszont az elején is írtam, véletlen sem akarom jó boomer (azért talán az még nem vagyok) módjára azt sugallni, hogy "bezzeg a mai fiatalok mekkora hülyék" lennének. Sőt! Azt látom, hogy a jobbak viszont tényleg nagyon jók, ahogy írtam, én nem voltam 20 évesen annyira tudatos, mint ők (bár lehet, hogy csak későn érő típus voltam :)). Egyszerűen nem értem, hogy azt az a mondjuk 20-30% teljesen életképtelen, néha funkcionális analfabéta hogyan tudott 2-3 évet teljesíteni az egyetemen.

2023. júl. 6. 13:54
 14/17 anonim válasza:

Éppen munkát keresek 20 évesen (egyelőre csak diákmunkát), ezért jöttem most ide, nézegetni pár kérdést és engem is ledöbbent, amit páran írtatok, valahogy nem akarom elhinni, hogy egyesek ennyire analfabéták, ilyenkor legszívesebben letagadnám, hogy ebbe a generációba tartozom.

Nem a kérdésre válasz, csak egy hozzáfűznivaló az előző kommentekre: Anyám éppen a múltkor mesélt 2 munkahelyi sztorit, hogy “a te korosztályod”, nem akartam én sem elhinni. Van az osztályon egy fiatal, 25 éves kolléganőjük. Éppen hétfő volt, valamilyen rendezvényre kellett készülni, 8-kor kezdődik a munka, anyukám és a másik kolleganőjük már ott is voltak, de ez a fiatal lány sehol. 10 órakor felhívják. A lány előző héten szabadsàgon volt. Nem veszi fel a telefont, később visszahívja anyukámat, mondja, hogy orvosnál ül, mert lebetegedett. Csakhogy ő erről sem a főnökének, sem a kollégáinak nem szólt, se egy telefon, se egy SMS, semmi. Természetesen nem várja el tőle senki, hogy betegen bemenjen, de hogy nem szól semmit? Utána anyukámék finoman jelezték neki, hogy erről miért nem szólt, erre a válasz, hogy “hát nem gondolta, hogy kell”. Mert akkor mégis mit gondolt?

A másik, anyukám egyik ismerőse főnök egy cégnél, vannak alkalmazottjai, egy egyetemista gyakornok alkalmazottról van szó. Ez a nő írt neki már több emailt, feladatokat küldött ki neki stb., semmi válasz. Később megtudja valakitől, hogy a srác szabin van, amiről őt, a főnökét nem tájékoztatta, hanem elvileg valakinek küldött egy emailt, hogy ő elmegy szabira és ennyi.

2023. júl. 7. 12:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Beleolvasgattam a válaszokba. Egyszerűen az lenne most a pár éves célom, hogy ne 120 ezret keressek egy hónapban. Nem milliós tételre gondoltam nyilván. Írtam, hogy nekem a művészet lenne a nagy célom, ahhoz meg kell a pénz. Nem ezeket a válaszokat vártam, hogy menjek x műszakba gyárba és hogy milyen naív vagyok..gondoltam megkérdezem, hátha nem csak a kötegedő megsavanyodott réteg van a platformon, hanem tudnak tanácsot adni, mibe érdemes belekezdeni. Nem minden egész jól fizető szakmához kell 4+ évet tanulni. Nem várom a "sültgalambot" a semmire. Ha 10-12 óráznom kell, de kapok érte fizetést, az teljesen rendben van.
2023. júl. 7. 14:52
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

"Ha 10-12 óráznom kell, de kapok érte fizetést, az teljesen rendben van."

Akkor irány a gyár, 1 percet sem kell tanulni hozzá. Továbbra sem értem. Hol a gond?

2023. júl. 7. 14:54
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Menjél el benzinkútra dolgozni, havonta 14-16 napokat dolgoznak, napi 12 órában. Garantált bérminimumra bejelentenek, plusz a jatt.

Így akár a havi 300 ezer nettó is meglehet keresni vagy többet. Persze nagyban függ, hogy az adott benzinkút hol helyezkedik el. Városban nagyobb a forgalom, és pénz is jobb.

Én fiatal koromban 4 évig dolgoztam a shell kúton. Sokkal jobb mint egy gyári munka. Szabadabb vagy.

2023. júl. 7. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!