Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keress ma egy bíró?

Mennyit keress ma egy bíró?

Figyelt kérdés
És azért a pénzért mennyit kell dolgoznia.

2023. júl. 5. 19:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
1 millió körül
2023. júl. 5. 19:18
 2/11 A kérdező kommentje:
Egy kicsit részletesebben érdekelne, például mennyit keres az első években, van-e előre lépési lehetőség, mennyi a max fizu, stb.
2023. júl. 5. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
20%
Kihalási alapon megy, nagyon nehéz bekerülni. Meg kell mászni egy ranglétrát előtte pl bírósági fogalmazó 100-200 ezer ft fizetésért. A közalkalmazotti bértábla szerint vannak fizetve a bírók.
2023. júl. 5. 20:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Továbbra is a bérezésük érdekelne.
2023. júl. 5. 21:22
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Meg lett válaszolva a kérdésed.
2023. júl. 5. 21:25
 6/11 anonim ***** válasza:
20%

"Továbbra is a bérezésük érdekelne."

Bíróként dolgozom, de ha nem tudod értelmezni az előző hozzászólónak az egyébként teljesen jól, fizetési számadatokkal feltüntetett hozzászólásait egyszerűen feleslegesen pazarolnám rád az időmet hogy a bérről írjak, mert olyan alacsony kompetenciával rendelkezel, hogy képtelen lennél felfogni.

2023. júl. 5. 22:30
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom mennyi illetményt kapnak, viszont pár éve volt egy büntetőbíró ismerősöm aki megyei bíróságon dolgozott. Heti 2-3x kellett csak bemennie, vagy amikor tárgyalása volt, viszont otthon is sokat dolgozott, mert minden ügyet részletesen át kell olvasnia, rendörségi aktákat, nyomozati anyagokat, korábbi precedens ügyek aktáit, stb. Ez több száz oldal is lehet néha.
2023. júl. 5. 23:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm hetes.
2023. júl. 6. 02:03
 9/11 anonim ***** válasza:
83%

"A közalkalmazotti bértábla szerint vannak fizetve a bírók."

Persze, azért van a bírói szolgálati viszonyra külön törvény.....

De - elárulom - már a bírósági titkár és fogalmazó sem közalkalmazott, hanem igazságügyi alkalmazott, ami kib....ul nem mindegy!

A bíró a szolgálati idejétől függően keres jobban - rosszabbul, valamint itt is számít a vezetői beosztás és a bírósági szint.

Nem ugyanaz egy mucsaröcsegei járásbírósági bíró fizuja, mint a Törvényszék vagy a Tábla valamelyik kollégiumába beosztott bíró fizetése.

Az OBH - ba beosztott bírákat meg hagyjuk, az másik történet.

Az, hogy a bíró nincs bent mindennap a bíróságon, az teljesen normális. Az ügy tárgyalására felkészülés jellemzően otthon történik.

Ettől még dolgozik a bíró, nagyon is....van, hogy alig bírja az aktákat hazavinni.

Nekem a motoromon a nyeregtáska volt peres aktákkal megrakva, amit hazavittem otthondolgozásra....

2023. júl. 6. 16:33
 10/11 anonim válasza:
Én az ügyészekről tudom, hogy 700ezret keresnek . Szerintem a bírói fizetés is akörül lehet.
2023. szept. 18. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!