Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire elég havonta 1800 euró...

Mire elég havonta 1800 euró Németországba, ha nem kell szállásra fizessek?

Figyelt kérdés

2023. júl. 3. 18:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%

Bruttó vagy nettó?

Nettó 1800 szinte bármire.

Bruttó 1800... Hát, az már a minimálbér alatt lenne szerintem, de ha szállásra nem kell költeni, akkor meg lehet élni belőle.

2023. júl. 3. 19:09
 2/23 anonim ***** válasza:
3%
Jóval átlag alatti életszínvonalra.
2023. júl. 3. 22:03
 3/23 anonim ***** válasza:
95%

Jóval átlag alatt?

Szállásról le van a gond.

Mire költ?

Kaja 200€.

Mobilnet, valamilyen privát felelősségbiztosítás, D-Ticket, fiszem-f@szom, újabb 200€.

Ez havi 400, adjunk hozzá még egy százast, legyen havi 500 kiadása.

Ha nettó 1800, akkor 1300 marad havonta hobbira vagy spórolni vagy hazautalni a családnak, banknak.

Ha bruttó 1800, annak a nettója legyen mondjuk nagyon pesszimistán havi 1000€. Nagyon pesszimistán. Még mindig ott van a fele.

Persze ha az átlag életszínvonalnak a tipikus magyart vesszük, aki azonnal megveszi a négyéves lelakott Passatot vagy ötös Bömbit hopgy legyen mit villantani az őshazában maradottaknak, aki a negyven négyzetméteres lakásba 240 centis 8k oled tévét vesz hitelre az első havi Zeitfirmás fizetése kézhezvétele után, mert a szomszédnak Bivalybesenyőpusztán 220 centis van, na akkor tényleg nehéz kijönni belőle.

2023. júl. 3. 22:29
 4/23 A kérdező kommentje:
Mennyibe kerül ott Németországban egy telefon? Vegyük példának a legújabb Iphone telefont pl Iphone 14
2023. júl. 4. 11:05
 5/23 anonim ***** válasza:
91%
Ugyanannyiba mint bárhol máshol EU-n belül. De ha rögtön az első dolgod és célod a legdrágább mobiltelefon, akkor ilyen fizetéssel felejtsd el, hogy megéri. Főleg, ha még azt sem tudod, bruttó vagy nettó lenne-e az ezernyóccá.
2023. júl. 4. 11:23
 6/23 anonim ***** válasza:
58%

#3 Igen, jóval átlag alatti, mivel Németországban az átlagbér 51 200 USD / év ami egy hónapra átváltva 4250 USD ami átszámítva 3 900 €.

Én megértem hogy nálad az a mérce hogy Magyarországon kereshetsz gyári munkásként 250 000 forintot egy gyárban robotolva 3 műszakban, Németországban pedig összemosogatsz 1800 €-t és az hihetetlen jó bérnek számít neked, mert az igényed addig terjed ki, hogy étel legyen az asztalon.

Viszont ha egy átlagos német életszínvonalra vágysz (saját ingarlan, autó, magánegészségügyi szolgáltatások finanszírozása, gyermekeid egyetemi tanulmányának támogatása stb...), ahhoz ez a fizetés édeskevés.

2023. júl. 4. 11:27
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Arra hogy vegyél ájfont hogy villogj a magyar falusi ismerőseidnek hogy micsoda álom életed van külföldön tökéletes fizetés.
2023. júl. 4. 11:36
 8/23 anonim ***** válasza:

"mivel Németországban az átlagbér"

A német átlagjövedelem ugyanúgy nem jelent semmit, ahogy a magyar sem, hiszen benne vannak az olyan magasan honorált szakmák, amik a kérdező számára irrelevánsak.

Ne az általános átlagbért nézd, hanem a szakképzettség nélküliek átlagos jövedelmét. Tételezzük fel, hogy a kérdező nem jól képzett orvos, informatikus, ügyvéd vagy mérnök.

"Németországban pedig összemosogatsz 1800 €-t és az hihetetlen jó bérnek számít neked"

Azért az ugye megvan, hogy belém állni, sértegetni, személyeskedni ritka gusztustalan dolog, és semmi informatív többletet nem ad a kérdéshez? Főleg úgy, hogy ráadásul erősen mellé is lőttél. De ez igazából csak téged minősít.

"Viszont ha egy átlagos német életszínvonalra vágysz"

Hogy én mire vágyom, azt ne firtassuk. Nem én írtam ki a kérdést.

"saját ingarlan, autó, magánegészségügyi szolgáltatások finanszírozása, gyermekeid egyetemi tanulmányának támogatása stb"

Ismét csak azt tudom mondani, ne az átlagot nézd, hanem az iskolázatlan, szakképzettség nélküliek átlagát. A saját ingatlan kapásból kiesik, az autó teljesen alap, a magánegészségügy csak a felső tízezer részére bír jelentőséggel, a felsőoktatás pedig jobbára ingyenes.

És mégegyszer: a kérdező nyilván nem egy német tanár / orvos házaspár életét akarja élni, hanem kijönni, valami szutyok munkával havi 1800 bruttót vagy nettót keresni (még ahhoz is túl együgyű hogy ezt megkérdezze), és venni belőle egy ájfónt, mert neki jelenleg még az is elérhetetlen.

Ha ebből indulsz ki az okoskodás és személyeskedés helyett, akkor talán megérted, mire akarok kilyukadni.

Ha ez nem megy, akkor hagyjuk.

2023. júl. 4. 11:49
 9/23 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam hogy venni akarok egy legújabb Iphone telefont. Én szimplán csak kíváncsi voltam az ottani árakra. Mert igen az is cél hogy legyen egy normális telefonom, de ez mellett kocsit is szeretnék venni. Bruttó 1800 körül lenne a fizetés. Nagyon szépen köszönöm annak aki normálisan válaszolt. Aki pedig bunkó módjára írt ide annak pedig csak annyi hogy amíg nem tudod mi a cél ne okoskodj. Normálisan kérdeztem ezen a platformon szerintem. Nem egyből bele ugranék ilyesmikbe hogy új telefon meg stb. Hála istennek nem olyan vagyok hogy az utolsó forintig elköltenék mindent utána pedig nézném a pókot a sarokba.
2023. júl. 4. 12:09
 10/23 anonim ***** válasza:

Végre.

1800 bruttó az a minimálbér, ha havi 151 órával számolsz.

Ennek a nettója kb. 1200 Euró lesz.

Mint fentebb is írtam, ha szállásra nem költesz, még ebből is félre tudsz tenni párszáz eurót (nyilván attól függ, tömegközlekedsz-e vagy autózol, minden nap pizzát rendelsz vagy magadnak főzöl, stb).

Persze ha a hatos gondolatmenetét követed, egyből el is áshatod magad, mert ennyiből nem tudsz saját lakást venni.

2023. júl. 4. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!