Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mostanság milyen lehetőségei...

Mostanság milyen lehetőségei vannak egy magyarnak munkát vállalni Angliában?

Figyelt kérdés

Kérlek CSAK olyanok írjanak (ha egyáltalán vannak itt ilyenek), akik kint élnek UK-ban jelenleg, vagy a közelmúltban tartózkodtak kint, és Brexit után mentek ki.

Csak személyes tapasztalatok érdekelnének, a google-t én is tudom használni.

Nagyon hálás lennék bármi infóra, hogy mentetek ki, mit csináltok ott, stb. Köszönöm szépen :)

2023. júl. 2. 10:08
1 2 3
 11/21 Ezio12 ***** válasza:

Egyébként CNC forgácsoló végzettséggel lehet vízumot kapni ? Hiány szakmának számít még kint ? Azt láttam, hogy pontrendszer van már és követelményeket kell teljesíteni (előre bejelentett munka, nyelvtudás stb.).

A jövőben én is terveznék kimenni, de ezzel a végzettséggel ki lehet menni még ?

2023. júl. 2. 17:17
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 15 éve élek Angliában. Szerintem ne itt kérdezz.

Menj fel az Angol követség oldalára és ott érdeklődj szerintem .

A Brexit óta teljesen mások az elvárások. Pontrendszer van aminek meg kell felelni .

Áldom magam , hogy időben kijöttem .

Sok sikert !

2023. júl. 3. 16:09
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat.

Szerintem itt a gyakorin sok emberben van egy ilyen kényszer, hogy akkor is megválaszoljon kérdéseket, ha gőze nincs az adott témáról, és igazából csak tippelget, vagy vegzálni akarja a kérdezőt.

Azt én is látom és sejtettem, hogy akikhez szólt a kérdésem, nincsenek sokan.

Én alapvetően szeretek itt élni, Magyarországon, és nem is akarnék hosszú időre kiköltözni külföldre sehová. Csak gondoltam max 1-2 évre kimennék UK-be, nyilván alacsony elvárásokkal a munkát illetően. Ennyi.

2023. júl. 6. 23:05
 14/21 anonim válasza:
La France vous attend !
2023. júl. 16. 10:47
 15/21 anonim válasza:

Nem talalom eleg pontosnak a kerdesed, hogy mire is keresed a valaszt. Amugy en egy jo pelda lennek arra akit keresel a kerdes megvalaszolasahoz.

A Brexit utan, 2022 majus vegen, tehat kozel egy eve koltoztem Londonba. Jelenleg marketing teruleten dolgozom a penzugyi szektorban. A munka vizumhoz van kotve. Az en esetemben es amit hallottam

hasonszoruektol, a cegek husegszerzodest kotnek veled, es ezert cserebe alljak a vizum dijat, ami amugy nem keves penz es ido/ energia a cegnek, ezert siman el tudom kepzelni hogy kisebb vallalkozasok be sem vallaljak. A vizumhoz egyebkent kulon nyelvvizsgat is kellett tennem ( nem fogadtak el a 15 evvel ezekotti felsofokumat), tehat nyelvtudas nelkul eselytelen hogy valaki vizumot kapjon.

Most hirtelen ennyi, de kerdezz batran, igy ismeretlenul szivesen valaszolok, ha tudok.

Az itt valaszolo parejokkal meg ne foglalkozz. Lehet a mostani helyzetben azzal a tudassal, kepzettseggel stb amivel anno rendelkeztek amikor kijottek vizummentesen, most ok sem tudnanak itt ervenyesulni. Csak jo pozicioban erzik magukat es karorvendenek.

2023. júl. 22. 19:30
 16/21 anonim válasza:
A briteknek lőttek. Ireland or France! 🧡
2023. júl. 22. 19:32
 17/21 anonim ***** válasza:

Témaindítónak szánom, hátha valami előremutató eszmecsere ki tudna alakulni a kérdés alatt. Szóval én is böngésztem az utóbbi időben a brit vízum megszerzésének feltételeit és nagyon vegyes érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban. Kezdjük a nyelvvizsgával. Hiába találsz egy munkát (ugye ez is kérdéses, hogy egyáltalán a több jelentkezőből pont téged vagy engem válasszanak ki, mint magyarokat), ha a nemzetközi nyelvvizsgád nem sikerül, akkor lőttek az egésznek. Anno középszinten voltam nemzetközi nyelvvizsgán, egyrészt az ára már akkor is elég borsos volt, illetve ahogy írtam, ha nem éred el a felsőfokot, akkor hiába az állásajánlat és miegymás. A nyelvvizsgánál maradva bennem például felmerült, hogy azt kellene először teljesíteni vagy először munkát találni vagy ezeket párhuzamosan?! Őszintén nem tudom.

Lakhatás. Sokaktól hallottam, hogy probléma szokott lenni, hogy előbb munkád legyen vagy lakhatásod. Ugyanakkor kicsit zsákutca szituáció, mert sokan nem szívesen adnak bérbe addig, amíg nincs helyi állásod (szerződéssel igazolva), de a munkáltató (esetenként változhat) is fennakadhat, ha nincs még lakcímed az országban (lutri neki, hogy biztos kimész-e).

Akkor ott van a helyi TB, amit előre kell kifizetni. És benne van a pakliban, hogy a vízumkérelmedet elutasítják.

Egyszer fellelkesülök, máskor viszont elmegy a motivációm az egésztől, mert ha belegondolok, hogy ennyit szenvedni azért, hogy egy olyan országban legyek, ahol a lakosság közel fele azért akart kilépni, hogy ne menjenek be külföldiek.. elgondolkodom. Ráadásul most kezdenek rájönni, hogy gazdaságilag kicsit elbaltázták az EU-ból való kilépést, akkor én miért menjek serkenteni a gazdaságukat, ha ilyen “szívesen” fogadnak.. Persze, ők vannak otthon, az ő szabályaik szerint kell játszani, de azért bennem ezek a dolgok is megfogalmazódnak.

EU-n belül viszont nem is tudom, hova lehetne menni. Olaszul, franciául, spanyolul nem tudok, úgyhogy ezek a helyek ki is vannak lőve kapásból.

2023. júl. 27. 23:26
 18/21 anonim ***** válasza:
#17 vagyok, még annyit kiegészítésként, hogy most csinálom a 2. diplomámat, tehát a diplomámmal szeretnék érvényesülni, de ilyen feltételek mellett elég nehéz.
2023. júl. 27. 23:43
 19/21 Ezio12 ***** válasza:
34%

#17 Nem az európai bevándorlókkal van bajuk, ezt csak úgy megsúgom. Hanem a rengeteg Közel-keleti és afrikaiból lett elegük, akik nem dolgoznak de a segélyekből élősködnek és millió gyereket gyártják.

Rokonaim kint vannak Londonban asztalos szakmával màr régebb óta. Hát ők nagyon jól megvannak, annyit elárulhatok.

Annyi hogy jó szakmával menj és megfelelő nyelvtudással. Na meg ne pénz nélkül. Amúgy a követség oldalán fel vannak sorolva a szakmák, amivel várnak.

2023. júl. 28. 09:30
 20/21 anonim ***** válasza:
63%
A közép-és kelet-európaiak is a szívük csücske.
2023. júl. 28. 09:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!