Szerintetek mennyit keres egy kezdő fogorvos alkalmazottként, de magánpraxisban?
Szerettem volna elmenni egy 11. kerületi fogászatra, ahol egy fiatal 30 év alatti, de nagyon szuperül dolgozó orvos is van.
Ott csinálták az egyik fogam, de nem tömnek, hanem fúrás után inlay vagy onlay “tömést” ragasztanak be, ami 99%-osan illeszkedik és nagyon szép, tartós és erős anyagból.
Ez 4 éve 85.000ft volt, csak a tömés, már korábban volt gyökérkezelve, amúgy azzal együtt 180-200 ezer ft lett volna.
Ugyan ez a régi vidéki fogorvosomnál, aki ugyanúgy jól dolgozott, és hagyományos töméssel, ott 30 ezer ft lett volna a tömés 4 éve, de végül nem oda mentem.
Most kellene újra mennem, de vidéken közel dupla ár lett, Bp-en pedig 1,5x-es.
Nagyon max 1 órás munka, 2 időpontra osztva, de annyi se volt szerintem. Hónapokkal előre tele van mindenki, mindegy hova telefonálsz.
Gondolom, hogy drágák az eszközök, gépek, stb, rengeteg pénz elmegy a fenntartásra, recepciós, asszisztens, stb, de mégis milyen fizetése lehet egy fogorvosnak?
Vajon kényelmesen meg tudnak keresni 1,5-2 millió forintot, vagy többet?
Vagy alkalmazottként ez alatti bérezés van?
Kezdő fogorvos nem keres meg 1.5-2 milliót, ebben szinte biztos vagyok.
Alapból neki kell vinni sokszor a pácienseket, csak azokról a fogorvosokról tudsz, akik hirdetik magukat valószínűleg a google első 3-4 oldalán.
Én azt tudom, hogy többen úgy gondolják, hogy megéri a SOTE-n rezidensként plusz juttatás nélkül ott maradni és mellette magánban vállalni heti 12-16 órát.
Szóval a heti 24-32 órás órabérre vetítve a bruttó 619.000 forint nem számít kifejezetten rossznak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!