Multikhoz legtöbb irodai munkára a csinos, 20-25 év körüli lányokat veszik fel?
Mármint ami nem mérnöki vagy IT terület mert oda kell szaktudás...
Hanem ilyen pénzügyi, logisztika, marketing, hr területek...
Többektől hallottam, hogy ilyen helyekre a csinos karcsú, magas, széparcú modell csajokat keresik...fontosabb mint a tudás, tapasztalat..mondván úgyis beletanul...aki ilyen helyen dolgozik, meg tudja erősíteni?
Igen. Már IT-s helyeken is így van.
Nálunk például a tapasztalt ruhaboltos eladó szociológusból lett fél év alatt project manager és scrum master, a gyakornokból automatizációs expert, egy HR-esből pedig front end fejlesztő.
Természetesen mind fiatal és nő.
Míg aki (férfi) doktorált AI területen másik AI-ból MSc-zett, kénytelenek voltam felmondani, mert csak manuális majomfeladatokat kaptak.
De nem baj, az ők helyére is fiatal nők jöttek. Már több a nő mint a férfi, így minden tök jó, mert minden férfi 2 ember helyett dolgozik, szóval a nők ráérnek kávézgatni és fontoskodni. (Egyébként a főnököm mondta, hogy nincs szabad keze, megvan adva, hogy milyen nemet/nemzetiségűt vehet fel, milyen arányokban)
"Mármint ami nem mérnöki vagy IT terület mert oda kell szaktudás..."
Ahova nem kell szaktudas, oda miert vennek fel a csunya oreget a szep fiatal helyett, ha ugyanugy elvegzik a munkat?
Igen!
De még egy eladói munkára is vagy bárhová előny a csinos külső és a szép, fiatal pofi!
Nem.
Bárcsak több ilyen kollégqnőm lenne... najó inkább 25-30 és nem "üres fejü"... a külső tulajdonságok jöhetnek :)
Sajnos én leginkább a "gémer mentalitású" emberek beözönlését látom. Kattintgatni orrvérzésig, kommunikáció 0, stílus -1, rendszerszemlélet, folyamatfejlesztés N/A. Pedig ide pont az kéne.
A szaktudás mellé ami szintén nem árt.
Nálunk a 100+ fős irodában egy csinos csak sincs...
Előző helyemen 400+ fő kb 3 jó csak volt. De ők nem voltak hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!