Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kellene tanulnom, ha...

Mit kellene tanulnom, ha többet szeretnék keresni, de fogalmam sincs mi érdekel?

Figyelt kérdés
A programozást próbáltam, nem jött be, nem az én világom, azt ugorjuk át. Lassan 30 vagyok, szóval valami olyan volna jó, ami munka mellett is elvégezhető, de bármi használható ötletre nyitott vagyok.
2023. jún. 23. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Mit csinálsz szívesen a szabadidőben? Általában milyen feladattal, segítségkéréssel fordulnak hozzád barátaid, ismerőseid? Mely tulajdonságaid gondolod erősségednek? Hogyha nem számít a pénz, mivel foglalkoznál szívesen?
2023. jún. 23. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Programozas. Kb barmilyen teruleten megdobja a fizud
2023. jún. 23. 14:46
 3/8 Justinianus ***** válasza:
0%
Legyél programozó. :))))
2023. jún. 23. 14:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Írtam a kérdésben, próbálkoztam a programozással, nem az én világom. A 35 emberből akivel elindultunk az oktatáson, jó ha 5 programozó lett végül.
2023. jún. 23. 14:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Jól mondja az 1-es, abból érdemes kiindulni, hogy mi az amit szívesen csinálnál mondjuk havi 750 000 Ft-ért (vagy amennyi szimpatikus.) De tényleg szívesen, tehát nem a pénzért csinálnád kizárólag, az 'jár'. Érdemes ezt egy kicsit tovább bontogatni. Milyen lenne egy munkanapon? Mikor, hol lennél, mit csinálnál, hogy éreznéd magad ott stb. Ha ez megvan, akkor lehet mellé munkakört választani és arra készülni, tanulással még tapasztalatszerzéssel is, de néha csak szemlélődéssel, kivárással, türelemmel.

Én ezt 31 évesen olvastam egy könyvben és azután is eltelt egy pár év mire leesett a tantusz.

Tulajdonképpen az eredeti szakmámban török föl mint a talajvíz, vannak kézzelfogható eredmények, még ha nem is a 750. Emellett is, de amellett meg bőven lesz idő, energia, pénz olyasmire amivel tényleg szeretek foglalkozni. De már maga a munka is kevésbé gáz, elég jók a körülmények ott ahol vagyok. Ha éppen nem annyira, akkor meg a 750-re gondolok kicsit és máris jobb. Ez a 750 szerintem szinte bármilyen szakmában elérhető, és szinte bármelyik szakmára igaz hogy évek kellenek mire eléred.

2023. jún. 23. 16:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Na ez az, az én életem nagy tragédiája, hogy sosem tudtam igazán hogy mi akarok lenni. Érettségi után amit kitanultam, arra rájöttem, hogy semmi affinitásom nincs a szakma iránt. Utána munkaügyi keresztül és elvégeztem egy gyorstalpalót, de rájöttem hogy az sem az én világom. Munka mellett másfél évet futottam a programozással, de az sem tetszett meg, annak ellenére, hogy mindig is érdekelt a "számítógéppel való bütykörészés".

Tudom nagyon körülményes vagyok ezek alapján. De ne értsetek félre. Nekem nem a munkával van bajom. A mostani egyszerű munkámat is szeretem.(/ttem) Egyszerűen csak besokaltam hogy szart se keresünk, és hiába nyújtjuk a 110%-ot, akkor is van egy egyszerű melósból kikapaszkodott pökhendi pöcs főnök, aki akkor is mindig megtalálja hogy hol fitymálja le a munkánkat.

Szóval megint ott tartok, hogy szeretnék valami olyat dolgozni, ami jobban fizet mint az éhbér, és valami hozzáadott értékű tudást nyújthatnék. Ha olyan helyen adhatnám el az időm, energiám, tudásom, ahol végre megbecsülik.

De hogy mi lenne az amit szeretnék csinálni, na hát erről fogalmam sincs...

2023. jún. 23. 17:24
 7/8 anonim ***** válasza:

2 egyszerre nem biztos hogy egyből sikerülni fog :/ éhbér vagy sz*r meló vagy sok esetben mindkettő egyszerre. Ezeket a járatokat végig kell járni hogy egyszercsak kibukkanj a fényre.

Számítógépen pedig elég sok mindent lehet "bütykörészni", programozáson kívül is. Adatos dolgok, online marketing, vagy akár ott vannak a "repró" cégek akik mindenféleket nyomtatnak...

Nekem egyébként néha visszaköszön a fíling amit 17 évesen áteltem a gép előtt és tetszett. Chat, zenehallgatás... és igaz hogy kell közben dolgozgatni de anno meg ugyanígy tanultam. Chat és zenehallgatás közben. Ez óriási szabadság! De ehhez kellett 7 év amíg konkrétan szenvedtem, mindenhol. Nem tudtam azzal se mit kezdeni, amit tanultam. Sőt, minél jobban erőltettem,annál rosszabb vége lett. Most mégis ezt csinálom és jó.

2023. jún. 23. 23:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha foglalkoztál programozással, talán van elektromos érdeklődésed. Tanulj villanyszerelőnek, elektro technikusnak(gyenge, vagy erős áram) , automatikai technikusnak, cad/cam informatikusnak. Ezekben a szakmákban sokmindent hasznosíthatsz, amit a programozó suliban tanultál.

De mehetsz egyetemre/fősulira is, ha kiseggeled.

2023. jún. 24. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!