Minimum hány évet kell dolgozni egy multinál itthon, hogy utána másik országba átkerülhessek ugyanahhoz a multihoz?
Nem úgy értem, hogy kineveznek, ők kérnek fel vagy ilyesmi.
Hanem, hogy belső álláspályázatokon jelentkezek.
Egy nálunk is jelenlévő nagyvállalat másik országban lévő leányvállalatához vagy anyavállalatához.
Nyilván adott tudásszintű, elvárású pozícióra.
Két év akár már elég lehet?
Mert ha a cégcsoporton belül dolgoztam eddig akkor tudják úgyis, hogy a tapasztalati szintem mit jelent illetve ha mégsem, nagyon könnyű leinformálni.
Elnézést ha túl felszínes a kérdés. Talán kitaláltátok, hogy még csak egyetemista vagyok, csak gondolkozom a távolabbi jövőn is.
(Egyetemen ilyet megkérdezni nem nagyon tudsz hol.)
Mesterszakos diploma majd pénzügy MSC lesz.
#6-os vagyok: Azért kell kiemelkedő teljesítmény, mert amúgy nem éri meg a cégnek téged átrakni. Költségei vannak egy relokációnak, nem is kevés főleg ha tengeren túlra mész és ha nem vagy nélkülözhetetlen, akkor inkább felvesznek helyben valakit, aki esetén csak a bérköltséggel kell számolni.
Kivételek persze mindig vannak, illetve mint említettem, ha olcsóbb országba mész, az megint más de kevés ilyen ország van.
2 és 4 is én voltam, a diverzitást azért írtam mert vki nem értette miért jó a cégnek ha odamegy a magyar, ezt szokta a cég felhozni amiért támogatják de nyilván azért mész amiért akarsz. Hasonlóan a vezetői részt is ez miatt írtam hogy nem csak lehetőséget adnak hanem egy idő után el is várják a multik hogy ne csak az adott telephelyen dolgozz. Amúgy változó mikortól szokás, jelenlegi munkahelyemen nagyon nyomatják a mobilitást, korábbinál meg inkább a csoportvezetői szinttől volt szokás.
"Persze cégfüggő, ezt tudom. De a két év jól hangzik. Szerinted anyavállalathoz nehezebb mint társvállalathoz? Tehát pl. leányvállalat a magyar is meg a német is az úgy könnyebb mintha a német az anyavállalat, ott van a központ?" - AVhoz nagyobb a jelentkezés úgyhogy jobban válogatnak, aki cégen belül tervez minél magasabbra jutni ők ide igyekeznek ahol a fejesek is vannak, nagyon jó kapcsolati rendszert lehet kiépíteni. De a magyar cégtől is jutottak oda ki szóval nem az hogy lehetetlen de azért a tapasztaltabb kollégáknak jobbak az esélyeik. Meghát az esetünkben Párizsban van az AV, nyilván népszerűbb város mint Varsó vagy Pozsony. Lehet könnyebb kijutni az AV országába de ugyanúgy leányhoz, cégen belül nem tudok olyanról aki így ment volna de nem kizárt. Inkább ha Franciaország akkor Párizs a cél, sokan környező országot választanak ezekhez elég jó eséllyel ki lehet menni, meg páran voltak akik bevállalták Ázsiát, Dél-Amerikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!