Próbaidőn vagyok a munkahelyemen, azt mondták 2 hétig napi bejelentésben leszek(alkalmi munka), aztán eldől,mi lesz a sorsom. ma azt az infót hallottam, hónap végéig döntik el a sorsomat. ez szabályos?
"Próbaidőn vagyok a munkahelyemen, azt mondták 2 hétig napi bejelentésben leszek(alkalmi munka), "
Próbaidő alkalmi munkánál nincs. Próbaidőt munkaszerződésben lehet csak kikötni, de nem kötelező.
Tehát ha alkalmi munkában foglalkoztatnak (egyszerűsített foglalkoztatás a mai hivatalos neve), abban az esetben akkor jössz, mész, amikor akarsz. Nincs felmondás, csak szólsz, hogy holnap már nem jössz és kész.
Munkaviszony esetén lehetséges próbaidőt kikötni, ami alatt szintén azonnal meg lehet szüntetni a munkaviszonyt.
Egyenlőre az sem derült ki, hogy valójában mi van veled? Valóban hivatalosan foglalkoztattak eddig vagy sem, továbbá milyen jogviszonyban?
A foglalkoztatás bejelentése a NAV-hoz "fut" be. Másodpercre pontosan regisztrálja a rendszer a bejelentést, tehát azt látnod kellene már, ha valóban úgy történt, ahogy a munkáltató állítja.
Na hello, megjöttem. Szóval rossz helyen néztem az alkalmazotti jogviszonyos bejelentést. 1nap kivételével minden napra le vagyok jelentve... Eddig.
A jelenlegi melóhelyen úgy beszéltük meg,hogy 2 hétig napi bejelentés lesz, és ha megfelelünk egymásnak,akkor majd felvesznek normálisan. Ma megkérdeztem,hogy na mi lesz velem. Erre azt mondták, hónap végéig várjak, majd utána eldől a sorsom. Na, de ha összeadom a napokat, és mindennap bemegyek még,akkor 18 nap lesz elvileg bejelentve. Hát de ez nem szabályos,nem? Attól félek,nem fizetnek ki.
Engem 1.5 hónapig hittegtek ezzel, hogy beleszek rendesen jelentve, normális munkaszerződés, addig napi bejelentés, de nem akartak,
Ott hagytam őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!