Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tanácstalan vagyok. Váltsak...

Tanácstalan vagyok. Váltsak munkahyet, vagy maradjak?

Figyelt kérdés

Jelenleg álommunkám van egy telekom cégnél, azonban nemrég bejelentették, hogy hamarosan elbocsátásokra kell számítani, nem lehet tudni, mikor és pontosan kikre vonatkozik.

Mint sokan mások, első ijedtségemben elküldtem az önéletrajzomat több céghez és úgy tűnik, esélyem van megkapni egy customer care állást. Otthonról végezhető munka, a fizetés picit több, mint amit jelenleg kapok, viszont kicsit megijeszt, hogy mi van, ha nem jön be? A neten olvastam jót is és rosszat is erről a cégről.

Vagy mi van, ha innen mégsem raknának ki? Nagyon szeretem a mostani munkám, jófej főnökeim és kollégáim vannak, nehéz lenne innen elmenni.

Kértem néhány nap gondolkodási időt, de tényleg nem tudom, mit csináljak... Te mit tennél a helyemben?

2023. jún. 15. 12:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha ott vagy több éve, akkor járni fog végkielégítés.Érdemes kihasználni.

Én is voltam így és kivártam a végkielégítést.

2023. jún. 15. 13:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Így van, végkielégítést vagy valamilyen egyéb "plan-t" préselj ki belőlük MIUTÁN bejelentették az átalakításokat és MIELŐTT lapátra tennének és/vagy ellehetetlenítenének.

Sajnos az utóbbira is van példa.

Akár úgy is, hogy azt hiszed, minden maradt a régiben, majd hónapok múltán jön a balhé. Új főnök, új kollégák, új feladatkör, új munkaidő, csak a fizetés a régi... ezt a megalázó helyzetet már ne várd ki, vagy ha mégis maradtál, használd arra hogy új munkahelyet keresel. Aztán jöhet a végkielégítés és hasonló.

Már csak azért sem érdemes váltani mert könnyen lehet hogy épp egy "interregnum" alatt vágnak hozzád akkora bónuszt vagy emelést hogy csak pislogsz. Azt is várd meg, köszönd meg, de járj nyitott szemmel.

Egyébként a multis logika alapján egyszerűbb az embereket indirekt távozásra bírni, mint direkt elküldeni. Akár azon az áron is hogy nem azok távoznak, akikért nem kár. Szerintem ezt mind vedd figyelembe, az előző hozzászólóéval együtt.

2023. jún. 15. 17:35
 3/7 A kérdező kommentje:

Ez magán cég, nem szokás végkielégítést adni - Romániában élek, itt csak az állami cégeknek kötelező végkielégítést adni leépítés esetén.

Amúgy plusz pont az új állás mellett, hogy magyarul kellene az ügyfelekkel kommunikálni 🙂

2023. jún. 15. 22:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Szokásnak itt se szokás csak sok (5-7 vagy ilyesmi) év után. Inkább arra gondolok, hogy sokszor valamilyen "csomaggal" bírják távozásra az embereket, de ez itt is inkább a külföldi cégekre jellemző.

Na de kíváncsi leszek végül hogy döntöttél :)

2023. jún. 16. 10:01
 5/7 anonim ***** válasza:

4#

Olyan nincs.

3 év szolgáltai idő után KÖTELEZŐ végkielégítést fizetni.Ez a törvény.

2023. jún. 16. 10:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor 3 :) ezt jó tudni.

De a lényeg, amire én gondolok, az inkább a "lelépési pénz" kategória. Nagy multik sokszor inkább így intézik el a leépítést.

2023. jún. 16. 12:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk tömeges leépítések vannak, itt mindenki aktívan pörgeti most a LinkedIn-t. Ha azt látod nagyon süllyed a hajó, akkor dobbants.
2023. jún. 16. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!