Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alacsony kvalitású munkakörre...

Alacsony kvalitású munkakörre vettek fel, akkor soha nem is fognak áthelyezni valamilyen magasabb kvalitású munkakörbe?

Figyelt kérdés

Alacsony kvalitású munkakörre vettek fel, közben lediplomáztam. Mik az általános tapasztalatok, van átjárás a cégénnél a munkakörök között?

-munkatapasztalat: 5 év

-végzettség: pénzügy és számvitel

-terület: pénzügy

2023. jún. 12. 17:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs átjárás. Volt aki már 3x mondott fel és jött vissza, mindig más és más pozícióban, mert áthelyezés nincs a cégen belül.
2023. jún. 12. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Cége válogatja. Nálunk pl van lehetőség feljebb kerülni.
2023. jún. 12. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Van pozitív és negatív tapasztalatom is, nyílván cég- és munkakör(ök)-függő.

Ha kijárod magadnak, azaz megnézed mik a nyitott pozíciók, ki ott a vezető, beszélgetsz vele stb. akkor lehet esély.

Utánad dobni senki nem fog egy magasabb szintű munkát, örülnek hogy valaki elvégzi a gyöngébbet is. Hamarabb fölvesznek valakit az utcáról.

Általában vannak szabályzatok is, hány éven belül lehet váltanim

Egyébként milyen jellegű cég, mik a munkakörök?

2023. jún. 12. 17:41
 4/8 A kérdező kommentje:

De miért vesznek fel hamarabb valakit az utcáról amikor itt van házon belül diplomás közgazdász? A cégnél tudtommal nincs ilyen belső szabályzat.

A cég elég nagy (1 milliárd Ft feletti árbevételű), a pénzügyi részlegen bőven van magasabb kvalitású munkakörök.

2023. jún. 12. 17:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert ha találnak valakit "alacsonyan kvalifikált" munkakörre, nem éri meg nekik, hogy elengedjék, mást találjanak a helyére.

Egyszerűbb egy új "közgazdászt" munkába állítani és téged a helyrden hagyni mint a te helyedre is találni valakit + téged is betanítani.

A cégek így gondolkoznak, hogy ez minden esetben helytálló-e, az más kérdés.

Mondom, ettől még lehetséges, ha eltöltesz a jelenlegi helyeden 1-2 évet és bizonyítasz, és közben a kiszemelt helyeden is teszel lépéseket.

Az 1-2 év azért is kell hogy ők is lássák, nem fogsz egyből dobbantani ha átvettek.

De ha ez nem tetszik, te is besétálhatsz az utcáról egy másik helyre...

2023. jún. 12. 17:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Hogyan bizonyítsak, ha lehetőséget sem ad a cég? Ez csak mézesmadzag.. A bizonyítás dumával akkor jön elő a legtöbb cég, amikor egyértelműen nem akar bér emelni a cég vagy magasabb kvalitású munkát adni. Kintről jött mit bizonyított? Hagyjuk már ezt a bizonyított dumát.
2023. jún. 12. 20:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Értelmes cégben van előmeneteli lehetőség, csak épp a legtöbb helyen a HR-en nem szakmabeliek dolgoznak, vagy a felsővezetés nem ad nekik elég teret.

Szóval végsősoron cégtől függ.

2023. jún. 12. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is cégfüggő.

Én nemrég próbáltam átkerülni cégen belül más munkakörbe, nálunk, ahogy láttam, viszonylag sokan mennek/mentek át egyik munkakörből a másikba, és először úgy tűnt, hogy nekem sem lesz nehéz dolgom. Aztán végül azért nem vettek át a másik munkakörbe, mert egy másik új munkatárs is kezdett akkoriban, és mindenképp együtt akartak betanítani minket, ezért engem nem vettek át, és előnyben részesítettek egy külsős munkavállalót. De nem is ez esett a legrosszabbul, hanem hetekre eltűnt a HR-es, és még nekem kellett kérdezgetni, hogy van-e már valami fejlemény. Egyébként ügyfélszolgálati munkakörről váltottam volna könyvelőire.

A másik a tesóm példája, ő régebben raktáros volt egy gyárban, majd kilépett, lediplomázott, és visszament az irodára beszerzőnek. Bár ő megszakította a munkaviszonyát, tehát nem tudom, hogy alakult volna, ha nem lép ki pár évre az első munkakör után.

2023. jún. 14. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!