Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A WorldQuant nevű céggel és a...

A WorldQuant nevű céggel és a kiválasztási folyamatukkal kapcsolatban mi a személyes tapasztalatotok?

Figyelt kérdés
Elemző közgazdász mesterrel, Python és SQL programozási tapasztalattal mennyi esélyem lenne bekerülni?

#pénzügy #IT #elemző #WorldQuant
2023. jún. 6. 18:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Én is dolgoztam Big4-nál, IT szempontból szerintem is az egyik legótvarabb, bár én közgazdász vagyok ezért csak kívülről volt rálátásom az IT részre, fizuban viszont biztos, hogy nem versenyképes egy normális fejlesztői pozícióval szemben. Pénzügyi és adótanácsadás a fő profilja ezeknek a cégeknek, meg jól mutat a CV-ben fiatalként, amúgy meg mindenki menekül onnan néhány év után.

Úgy általánosságban elmondható, hogy az összes ilyen Big4 féle multi a legszarabb, legundorítóbb hely a kínálatban. Iszonyú ócska rendszerek, fejetlenség, fárasztó céges kultúra, személytelenség, idióta csapatépítő tréningek, óriási fluktuáció és értelmetlen interjú kérdések jellemzik őket. Közben mindenki baromira fontosnak érzi magát és elhiszi, hogy 24 évesen tanácsot fog adni olyan milliárdos cégeknek akik 30 éve profik a témában.

2023. jún. 10. 10:25
 12/17 anonim ***** válasza:
Sajnálom hogy ilyen rossz tapasztalaitok vannak BIG4 cégekkel kapcsolatban, lehet ők sem adnak bruttó 6 milliót heti 20 óra munkáért, de azért normálisan megfizetnek(legalábbis engem).
2023. jún. 10. 11:14
 13/17 anonim ***** válasza:
És nem kell lenézni aki BIG4-nál dolgozik, vagy itt a Google,Microsoft,Tesla az elvárás? XD
2023. jún. 10. 11:15
 14/17 A kérdező kommentje:

Minden attól függ, hogy te mit tartasz a normális megfizetésnek, kb milyen pozícióban dolgozol (szerintem pénzügyes vagy könyvvizsgáló lehetsz) és a karriered milyen szakaszában tartasz. Plusz annyira nincs mindent kimerítő információm a Deloitte, EY és társai bérlistájáról, lehet egy partner pl nagyon is jól keres. Ha most pályád elején vagy és nem fejlesztő vagy, és 1-3 éves tapasztalattal megkapsz nettó 600-700 ezret az nem olyan rossz szerintem. Én hallottam olyat is, hogy pár éves tapasztalatra Big4-nál a HR húzta a száját a nettó 500ra is, nemrég.

Én befektetésekkel foglalkozó cégeknél kezdtem a hátterem miatt és közben nyargaltam át az IT, data science területre. Jelenleg full remote-ban dolgozom egy külföldi cégnek Budapestről, nem forintban kapom a fizetésem és nagyon kényelmesen megvagyok nettó 1M felett, ami persze most már itthon is kezd kevés lenni. De legalább nem hogy nem kell öltöny-nyakkendőben benyargalnom minden nap egy ócska irodába, hanem már fel sem öltözök, csak pizsamában tolom. Meetingeknél esetleg látszatnak felveszek egy inget.

2023. jún. 10. 11:30
 15/17 anonim ***** válasza:
#13 a Big4 es a Google/Microsoft kozott van 100 masik ceg. Mintha azt mondanad, hogy aki nem Lambot vezet, annak csak Daciaja lehet.
2023. jún. 10. 12:24
 16/17 anonim ***** válasza:
A Worldquant amúgy szerintem elég jól fizet, egy távoli ismerősnek 4-5 éve 2 millió körül kínáltak senior developer pozira. De amikor én jelentkeztem hozzájuk akkor is két millióról folyt a diskurzus és az se ma volt.
2023. jún. 10. 19:23
 17/17 anonim ***** válasza:
A legjobban fizető cégektől nyilván elmaradnak, de valóban piaci átlag felett fizetnek, 2019-ben ajánlottak ők is és Interactive Brokers is bruttó 1.8-2 milla sávban, szintén senior fejlesztői pozira.
2023. jún. 10. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!