Bruttó 850 ezres fizetés (+cafeteria) milyennek számít manapság?
Hogy érkezzen releváns válasz is, szerintem 27 éves közgazdászként bruttó 850-el valahol a medián és a fölső harmad alja között lehetsz. Nem rossz, tisztességes fizetés, pláne ma Mo-n, de vannak 25-26 éves közgazdászok, akik jobban kevesebb tapasztalattal is többet keresnek nálad, és vannak tízezrek, akik hasonló diplomával a harmincas éveikben is kevesebbet keresnek.
Ha nincs semmilyen speciális, ritka tudásod, ez korrekt bér.
Azt is tudnod kell, hogy magadhoz képest hol tartasz, nem klónok vagyunk, mindenki máshonnan kezdi, és másra van szüksége. Az, hogy másokhoz méred magad, csak szorongást és csalódást szül. Személyes sztori, most jött egy 35 körüli lány a csapatunkba, juniornak. kb 10 évig SAP-ba könyvelgetett, és most jött lett igénye arra, hogy csinálna valami komolyabbat is.
Borsodba, Békésmegyébe Császárelnök világura lennél!
Bp - 1, 2, 3. kerületébe meg szentendrén átlag.
"Én nettó 1.5-1.8 milliót (4000-4500 euro) keresek havonta + kb 200 ezer (500euro) a cafetériám. Igaz nem magyar országon hanem Németben de szerintem jobb mint a te 850 ezres bruttod. Ha már menőzgetni szerettél volna a béreddel tudd mihez hasonlítani:)"
Imádom ezeket a bohócokat, akik kimennek hegeszteni németországba 4000EU-ért, munkás szállón laknak másik 4 román segédmunkással, és ehiszik, hogy ők a világ urai.. Itthon ennyi ésszel minimálbért keresnél fiam.
Majd ha itthon keresel 4000EU-t, vagy kint 10.000EUt-, majd akkor lehet vagánykodni, addig meg egy utolsó rabszolga vagy.
"Imádom ezeket a bohócokat, akik kimennek hegeszteni németországba 4000EU-ért, munkás szállón laknak másik 4 román segédmunkással, és ehiszik, hogy ők a világ urai.. Itthon ennyi ésszel minimálbért keresnél fiam."
És tudod mi a vicc? Tavaly csepelen sógorom műhelyébe kaptak nettó napi 25 ezret a lakatosok, ha hozták a darabszámot, plusz megvolt a napi két helyszínre a kiszállás!
"Én pl. itthon dolgozva kapok ennyit külföldi cégtől. Akkor az jó? :D)"
- Aztán van fizetett szabadságod is?
- Nyugdíjjárulékod?
- Munkaszüneti napra dupla pénz?
Megvannak ezek is?
"- Aztán van fizetett szabadságod is?"
Van, úgy állapodtunk meg.
"- Nyugdíjjárulékod?"
Van. Átalányadós vállalkozó vagyok.
"- Munkaszüneti napra dupla pénz?"
Nincs, de nem is dolgozok ünnepnapon.
#18 Na meg ehhez tegyük hozzá hogy napi 25k az egy héten 125 000, ami egy hónapban 500 000. Ez még magyar viszonylatban egy KEZDŐTŐL / JUNIORTÓL is gyenge bér teljes home office munkavégzésben mérnökinformatikus diplomával. Külföldi cégnek dolgozva pedig egyenesen nevetséges.
Ezért nem értem az ilyen farokméregetéseket más szektorokhoz viszonyítva más országrészekből.
Ha Norvégiában magánklinikán szívsebészként egy hónapban 8 milliót keresel de a kollégáid 10 milliót akkor te alulfizetett munkavállalónak számítasz, teljesen mindegy hogy egy nepáli gyapotszedőtől 1000x többet keresel egy hónapban. Mivel nem azt kell mércének / referenciának tekinteni hanem a saját munkakörödben és helyen dolgozó munkavállalókat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!