Pályázatíró tanfolyam?
Pályázatíró szeretnék lenni,viszont nem nagyon tudom melyik képzés is érné meg igazán.A legtöbb csak pályázatíró képzést hirdet,viszont úgy hallottam magának a pályázatírásnak a lényege a projektmenedzsment.Illetve azt is,hogy ezek a képzések mivel tanúsítványt adnak csak róla,a munkaerőpiacon ezt semmibe se veszik.
Mik a tapasztalatok ilyenről? Esetleg az EFEB képzését végezte valaki? Köszönöm a válaszokat előre is!
Én is gondolkodtam egy időben ilyen képzésen, nézegettem az EFEB képzését is, de rájöttem, hogy ilyen, csak tanúsítványt adó képzést nem éri meg elvégezni, mert ezzel elhelyezkedni nem sok eséllyel lehet.
Ha van egy bármilyen diplomád, akkor vannak diplomára épülő szakirányú továbbképzések közbeszerzés-menedzsment vagy ehhez hasonló néven, azok kapcsolódnak talán leginkább a pályázatíráshoz.
Ezt csak a gyakorlatban lehet megtanulni. Én semmilyen képzést nem végeztem, és most már 16 éve csinálom. Túl vagyok a 300.-adik nyertes pályázatomon (de lehet, hogy 350 is volt.)
Abban igazad van, hogy a PM a lényeg, és ahhoz kell a gyakorlat és a tapasztalat. Belenéztem néhány képzőintézmény tananyagába, magunk között szólva semmit sem érnek, távol állnak a valódi gyakorlattól. Én kezdetben a kiírt hiánypótlásokból tanultam. Később rájöttem, hogy a másik oldalon ülők sem vesznek részt semmilyen képzésen, és összevissza értelmezik a pályázatot és a hozzá tartozó útmutatókat. Amit az egyik kér nem kéri a másik, viszont kér valami mást. Ugyanolyan pályázatnál más-más ellenőrök van úgy, hogy egymásnak ellentmondó dolgokat kérnek, így 16 év tapasztalat után is ritkán lehet hiánypótlás nélkül megúszni. Alapszabály, hogy mindig az adott ellenőr kérését kell betartani, még akkor is ha hülyeség és életszerűtlen amit kér. Reklamálni csak akkor érdemes, ha már akkora hülyeséget kérnek, ami betarthatatlan. Kezdetben én is megmagyaráztam ha hülyeséget kértek, általában ha jól indokoltam és tele raktam a Felhívás és a jogszabályokra történő hivatkozásokkal, el is fogadták. De később rájöttem, hogy egy ilyen indoklás megírása nagyon aprólékos munka, és kevesebb energiába telik, ha inkább kiröhögöm őket, és megcsinálom az életszerűtlen hülyeségeiket.
Én egy kezdőnek azt javaslom, hogy nagyon alaposan olvassa át a Felhívásokat, és útmutatókat, a kapcsolódó kormány rendeleteket és egyéb jogszabályokat, azokban leírtaknak feleljen meg, majd a hiánypótlásban leírtakat kövesse végig. Később már rutinból is fog menni.
Sok sikert.
#2 ezt én sem értem.
Egy alap végzettség mindenhez kell..engem az érdekelne,hogy melyik képzést ajánlanátok.
Mert senki sem úgy született,hogy csak úgy belevág,és akár magánszemélynek vagy cégeknek egyből nyertes pályázatokat ír..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!