Szabad ég alatti napi 10 órás kemény fizikai munkáért nem karcsú csöppet a 15.000 /nap?
"Olyan lúzer vagy mint az alapítványi iskolás kérdező."
Mert ő az.
Számoljunk utána!
Heti 4 nap munkával meglenne a 40 órás (teljes állású) munkaidő. Ez tehát heti 60e Ft-ot, havi 240e Ft-ot jelentene. Kemény fizikai munka, ugyanakkor képzettséget nem igénylő segédmunka, amiért máshol is csak minimálbér körüli összeget adnának. Tehát nagyjából reális, esetleg 18-20e Ft-ot lehetne kérni.
"Kemény fizikai munka, ugyanakkor képzettséget nem igénylő segédmunka, amiért máshol is csak minimálbér körüli összeget adnának"
az lehet de máshol be vagyok jelentve van TB-m fizetett szabim betegállományom, telnek az évek a nyugdíjhoz vehetek fel hitelt stb.
fekete munkaesetén ezek egyike se játszik. Azért ezt is bele kell venni!! Hogy én az alkalmazónak adó stb szemponjából egy fillérbe se kerülök.
15-re:
A minimálbér idén bruttó 232e Ft, ami a munkáltatónak ~262e Ft bérköltséget jelent. Ha vállalkozóként adózol (és nem tudsz költséget leírni), akkor kb. 262e Ft bevételnél marad annyi nettód, mint minimálbéres alkalmazottként.
Ebből az jön ki, hogy ha vállalkozóként számlát adsz erről a bevételről és kifizeted a közterheket, akkor kb. napi 16-17e Ft esetén leszel ugyanott, mint minimálbéres alkalmazottként. És akkor TB-ellátott leszel, gyűlnek a szolgálati éveid a nyugdíjhoz stb. Még a fizetett szabit is kicsit belekalkuláltam, mert havi 4 hét munkával számoltam, ami kb. egyenértékű azzal, mintha évente 16-18 nap fizetett szabadságod lenne.
Összefoglalva: ha napi 17e Ft-ot kapsz ennyi munkáért, akkor a minimálbéres alkalmazott szintjét már eléred akkor is, ha a bevételedből magad befizeted a közterheket. Ha ennél többet kapsz, akkor már a minimálbér fölött vagy.
"Összefoglalva: ha napi 17e Ft-ot kapsz ennyi munkáért, "
És ha magam után fizetem a közterhet (de ugyan mégis miért fizetném...?????? hát munkáltató vagyok én.???) akkor FIZETETT SZABIT és fizetett betegállományt ki ad nekem?
"hogy ha vállalkozóként számlát adsz erről "
de nem vagyok vállalkozó...
Másik meg: a minimálbér nem 8 órás állásra értendő egész véletlenül?
mert ez 10ó /nap...
17-re:
A betegszabin kívül mindent figyelembe vettem. Azt nem tudom, hogyan lehet vállalkozóként figyelembe venni.
Figyelembe vettem, hogy megfizet minden közterhet maga után, ezért TB-ellátott lesz és telnek a szolgálati évei nyugdíjhoz. Figyelembe vettem, hogy heti 4 nap munkával dolgozik annyit, mint normál esetben heti 5 nap munkával (heti 40 óra). Még a fizetett szabadságot is figyelembe vettem, hogy kevesebb munkanapot számoltam egy hónapra annál, mint ami valóságosan kijön.
Szóval ennyi pénz egyenértékű a minimálbérrel. Ha te többet kérsz érte, szíved joga. Hogy adnak-e többet, az nyilván a kereslet-kínálat egyensúlyától függ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!