Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Karrier szempontjából melyik...

Karrier szempontjából melyik számít?

Figyelt kérdés
Ha valakinek van mondjuk Bsc és Msc diplomája is, esetleg több területen szerzett diplomát, vagy ha csak egy diplomája van, viszont sok munkatapasztalata, és több területen is dolgozott fiatalon a huszas éveiben.

2023. máj. 29. 17:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%
Én úgy tapasztaltam gazdasági területen nem feltétlenül kell a mesterképés. Pénzügy-számvitel alapszak után számvitel mestert végeztem, meglepett mennyire sok a töltelék tárgy és/vagy ismétlés alapszakról, kevés pluszt kaptam tőle. Viszont most dolgozok a negyedik cégnél, sok kollégám volt akik vagy még közben csinálták az alapszakot vagy ez volt a legmagasabb végzettségük. Talán ha 2-en voltak az évek alatt akik Phd-val is rendelkeztek (egyiküknek még jogról volt, nem gazdasági vonalon szerezte). Csoport és középvezető szintig el lehetett jutni csak alapszakkal aztán cége válogatja, volt ahol kellett managernek már kötelezően a mester vagy a régi 5 éves képzésben kellett végezniük máshol elég volt az alapszak. Adózás/controlling/könyvelés területén tapasztaltam ezt és mindegyik multi volt.
2023. máj. 29. 22:57
 12/13 anonim ***** válasza:
39%

Terület függő.

Nyílván ott sokat számít, ahol szükséges eleve a mester szak, hogy szóba álljanak veled.

Van olyan terület, ahol abszolút haszontalan.

Meg olyan is, ahol madj 10 év munka után lesz előny a bürokratikus multiban vagy állami szektorban, hogy vezetői pozíciót kaphass.

Így látatlanul lehetetlen bármilyen értelmes választ adni.

Írtad, hogy gazdasági szak, de ez is túl tág. Van egy olyan érzésem, hogy még Bsc-t sem kezdted el. Még bőven ráérsz ezen gondolkodni, ha tudod a specifikus szakot amire mész majd.

2023. máj. 29. 23:44
 13/13 anonim ***** válasza:
18%
Msc, Ma fokozat nem árt. De több különböző területen szerzett diploma annyira nem számít. Meg persze a tapasztalat fontos. Mindkettő kell. A diploma a belépő, ha azt kihagyod, hiába a tapasztalat, egy idő után nem tudsz feljebb lépni. (Kivéve ha olyan területen van saját vállalkozásod, amihez nem kell felmutatnod, de ez a ritkább)
2023. máj. 30. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!