Magyar agrármérnöki diplomát kanadában elfogadnak?
19 éves vagyok, most fogom elkezdeni itt Magyarban az agrármérnöki szakot és terveim szerint Kanadába fogok menni azon belül is vagy ontarioba vagy manitoba.
Elöljáróban az érdekelne, hogy tudom e majd hasznát venni a magyar diplomának kint?
Terveim szerint bármi féle épitőipari vagy ha találok olyan helyet akkor a leendő diplomámmal kapcsolatos munkahelyen igyekszem megtakarítani annyit hogy egy igényes farmot tudjak kialakítani távol mindentől.(5 évet dolgoztam építőiparban nyílván fehéren :-P)
Igen a távol mindentől-ténylegesen komolyan gondolom, mindig is olyas fajta életbe képzeltem magam, szüleim is tudják és mások általi visszaigazolás is egyértelműen azt adja hogy rossz korba születtem.
Gondolom többeknek van ilyen fellángolásuk, de ez nálam nem most alakult ki mint azt írtam is.
Ha a diplomát nem fogadnák el akkor kanadát is hagyom a fenébe meg az egyetemet is és Alaszka lesz a vegső kivonulási helyszínem. Dolgozó vadászó életmód.
Márcsak egy erre alkalmas leányzót kell találni :,-)
#10 úgy tesznel, mintha ellent mondanál annak, amit #9-ben írtam, de közben meg ugyanaz.
Az LMIA folyamán megnézik, hogy van-e a megajánlott pozícióhoz megfelelő végzettséged. Az agrármérnök nem olyan specifikus, mint a jog vagy az egészségügy, simán jóváhagyhatják.
Elég nagy hiány van az agrárban, simán lehet ezeket a munkákat külföldieknek adni.
Na mi a helyzet? Most mik a terveid?
Nekem van távolabbi ismerősöm, aki először Dániában dolgozott 2-3 évet valami tehenészetnél, aztán Hollandiában, majd kijutott Kanadába, elvileg legálisan és ott is agrár területen dolgozik…
Pedig nincsen semmilyen egyetemi végzettsége.
Azt ennél pontosabban sajnos nem tudom, hogy hogyan jutott ki…
Valamint van egy informatikus ismerősöm is kint és Ő azt mondta, hogy ápolóként a legegyszerűbb kijutni, mert abból van az egyik legnagyobb hiány Kanadában… Azt nem mondta, hogy diplomás vagy “szakmunkás” ápolóra gondol.
Illetve azt nem tudom, hogy elfogadják e ott a magyar ápolói diplomát, de azt igen hogy lehet vele 1 éves mesterre menni és azt értelemszerűen már elfogadják.
Mezőgazdasági mérnök szakot csinálom Magyar honban Bsc-n.
Terveim szerint amint elvégeztem szeretnék kimenni. Érdemes lenne akkor ott folytatni az mesterit ha van rá mód vagy egyből el tudok kezdeni dolgozni és azon lenni, hogy meglegyen az állampolgárság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!