Egy junior fejlesztő mérnök (gyakornok) mennyi fizetést szokott kapni? (Órabér)
Mondjuk beírod googleba hogy IT diákmunka, első találatnak feldobja hogy Schönherz Iskolaszövetkezet, felmész a honlapjukra és az összes diákmunkás állásnál fel van tüntetve az órabér...
Azért azt feltételeztem hogy informatikus létedre nem fog gondot okozni a google kereső használata, de látom nem vagy a készségek embere mivel a szekciót sem sikerült eltalálnod a GYK-n azért került a "programozás" alá nem pedig a "fizetések" topicba. Megkérdezhetem hogy melyik bootcampet végzed vagy valamelyik vidéki egyetem FOSZK képzését?
Attól függ hol és mivel dolgozik.
Nettó 3-4 ezret óránként.
Junior és gyakornok nem ugyan az a szint.
Konkrét gyakornokként diákszövetkezeten keresztül a legtöbb hely 2000-2500 körül fizet, 1-2 helyen megadhatnak 3000-t is de ennél több elég ritka.
1.350-től kb 4.000-ig megy fel.
A nagyon aljánál többnyire semmilyen tudást nem várnak el és abszolút nem is jó helyek a kezdésre.
A multik, ahol nagyon nem várnak sokat többnyire egységes összegeket adnak. Most br 2.000 körül. (Pl.: Dilligent, Genesys)
... de nulla tapasztalattal ha ügyes vagy a br 2.500 is lehetséges.
Br 3.000 fele már akkor ha van tapasztalatod és jó vagy. Ezt az összeget már nagyon nehezen akarják megadni a cégek.
Ezen felül ha sokáig vagy egy normális cégnél van, hogy felemelik br 3.500-4.000 fele is a béred (persze ha eleve magasabb összegről kezdted), de többnyire kezdésnek nem adnak ennyit.
Van 1-2 hely, ahol kezdének is adnak 3.500-4.000-ret, de ott nem akar senki sem dolgozni. Mondok rá egy példát:
DunaAszfalt-nál a gyakonrokok konrkétan ennyit keresnek, de csak azért mert senki sem akarja az önéletrajzában azt bele írni, hogy a "Duna Aszfalt Zrt"-nél valami ős régi Java kódot foltozgattak, valami szerveroldalon generált frontenddel.
... tehát nekik többet kell adni a jelentkezőknek ha akarnak bárkit is találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!