Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy junior fejlesztő mérnök...

Egy junior fejlesztő mérnök (gyakornok) mennyi fizetést szokott kapni? (Órabér)

Figyelt kérdés
2023. máj. 28. 01:32
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

Mondjuk beírod googleba hogy IT diákmunka, első találatnak feldobja hogy Schönherz Iskolaszövetkezet, felmész a honlapjukra és az összes diákmunkás állásnál fel van tüntetve az órabér...

Azért azt feltételeztem hogy informatikus létedre nem fog gondot okozni a google kereső használata, de látom nem vagy a készségek embere mivel a szekciót sem sikerült eltalálnod a GYK-n azért került a "programozás" alá nem pedig a "fizetések" topicba. Megkérdezhetem hogy melyik bootcampet végzed vagy valamelyik vidéki egyetem FOSZK képzését?

2023. máj. 28. 01:49
 2/7 anonim ***** válasza:
14%

Attól függ hol és mivel dolgozik.

Nettó 3-4 ezret óránként.

2023. máj. 28. 08:09
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Junior és gyakornok nem ugyan az a szint.

Konkrét gyakornokként diákszövetkezeten keresztül a legtöbb hely 2000-2500 körül fizet, 1-2 helyen megadhatnak 3000-t is de ennél több elég ritka.

2023. máj. 28. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyakornokok többnyire 24 év alattiak ezért több marad a nettóra.
2023. máj. 28. 14:18
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

1.350-től kb 4.000-ig megy fel.

A nagyon aljánál többnyire semmilyen tudást nem várnak el és abszolút nem is jó helyek a kezdésre.

A multik, ahol nagyon nem várnak sokat többnyire egységes összegeket adnak. Most br 2.000 körül. (Pl.: Dilligent, Genesys)

... de nulla tapasztalattal ha ügyes vagy a br 2.500 is lehetséges.

Br 3.000 fele már akkor ha van tapasztalatod és jó vagy. Ezt az összeget már nagyon nehezen akarják megadni a cégek.

Ezen felül ha sokáig vagy egy normális cégnél van, hogy felemelik br 3.500-4.000 fele is a béred (persze ha eleve magasabb összegről kezdted), de többnyire kezdésnek nem adnak ennyit.

Van 1-2 hely, ahol kezdének is adnak 3.500-4.000-ret, de ott nem akar senki sem dolgozni. Mondok rá egy példát:

DunaAszfalt-nál a gyakonrokok konrkétan ennyit keresnek, de csak azért mert senki sem akarja az önéletrajzában azt bele írni, hogy a "Duna Aszfalt Zrt"-nél valami ős régi Java kódot foltozgattak, valami szerveroldalon generált frontenddel.

... tehát nekik többet kell adni a jelentkezőknek ha akarnak bárkit is találni.

2023. máj. 28. 14:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Vegzes után Budapesten olyan 400 netto korul is el lehet helyezkedni sztem. Persze ez mernokok közül is kiemelkedő, talán meg a villamos mernokok kerhetnek hasonloan
2023. máj. 29. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze ha egyetem alatt vagy én nem fizetés alapján döntenek abban az 1-2 felev gyakornoksagban, hanem próbálnék minél több gyakorlati tapasztalatot szerezni. Aztan ez jó kis plusz lesz arra, hogy első normális munakhelyen kicsit lehessen többet kérni a kezdők között.
2023. máj. 29. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!