Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van esély rá, hogy már második...

Van esély rá, hogy már másodikán megkapjuk a fizetést?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 5.-ig szoktunk fizetést kapni, de ebben a hónapban az 5.-e hétfőre esik és úgy tudom pénteken és hétfőn nincs utalás.
2023. máj. 27. 10:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Pontosan... Eleve, ha az ember tudja magáról, hogy hó végére sose marad pénze, akkor már hó elején úgy vásárol be, hogy kaja akkor is legyen, ha tényleg kifolyik a keze közül minden pénz. Mindig legyen otthon főznivaló. Legyen többfajta hús porciózva a fagyon, legyen fagyasztott zöldség, legyenek száraz magvak (lencse, sárgaborsó, bab, ki mit szeret), száraztészta, rizs, legyen otthon krumpli, hagyma, fokhagyma. És akkor is tudok belőle főzni, ha már nincs egy vasam sem, akkor sem éhezek, hanem húst eszek krumplival, vagy rizzsel, vagy csinálok lencsefőzeléket fasírttal, rántotthússal, pörkölttel, akármivel.

2023. máj. 31. 20:31
 12/20 A kérdező kommentje:
Hát nem kaptam meg...
2023. jún. 3. 01:24
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha 5-én van fizetésnap és az munkanap, akkor nem fogod előtte megkapni, ez evidens.
2023. jún. 3. 01:27
 14/20 anonim ***** válasza:
De már csak kettőt kell aludni, úgyhogy nyugi, minnyá lesz péz.
2023. jún. 3. 01:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Ja már jó lenne, 2000 forintom van
2023. jún. 3. 04:29
 16/20 anonim ***** válasza:
58%

#9, #10 voltak olyan időszakok, mikor 2 hétre volt 20 eft és nem parázott az ember, én is voltam kollégista. De az úgy 6-10 évvel korábbi árak mellett működött. Ma 15 eft k_va kevés, egy túrós tészta 2 eft ha te csinálod. Bármilyen normális adag húsétel 2-3 eft (egy adag) ha te csinálod. Már ha nem vagy 50-60 kiló akinek elég 10dkg csirkemell egy étkezésre.

Ezek az arányok eltolódtak már, ma, 2023-ban inkább 40-50 eft az az összeg, aminek van akkora (élelmiszer) vásárlóértéke, mint mondjuk 2015-ben 20 eft-nak. Anno az a 20-as tényleg elég volt 2 hétre, ma már közel sem. :D

2023. jún. 3. 10:09
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, amíg itt írogatsz, miért nem teszel inkább energiát abba, hogy több pénzt keress? Ha semmi mást nem csinálsz is, csak kinyitod a Vaterát, Jófogást, Facebook Marketplace-t, egyebeket, egy kis kreativitással pillanatok alatt lehet csinálni pár 1000/pár tízezer forintot.
2023. jún. 3. 10:31
 18/20 anonim ***** válasza:

"egy túrós tészta 2 eft ha te csinálod"

Ezért főzök én lecsét, 550 Ft egy fél kiló lencse, két napra elég főtt ételt ad szűkös időkben. Ha jobban megy, főzök bele karikázva egy szál kolbit is, vagy sütök mellé rántott husit.

"Bármilyen normális adag húsétel 2-3 eft (egy adag) ha te csinálod."

1400 Ft kilója az árstopos sertéscombnak, amit felezve szoktam fagyra tenni, mert magamnak elég egyszerre fél kilóból pörköltet főzni két napra. Mellé főzök két kiló krumplit, az 600 Ft.

Ha húsoskápit főzök, 1 kiló savanyúkáposzta, legfeljebb 1 kiló sertéscomb, 20-25 deka gersli, plusz fűszerek és 3-4 napra elég.

2023. jún. 3. 17:35
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
De persze lehet úgy is élni, hogy rendeli az ember a kaját és egy étkezés/rendelés 5 ezer. Olcsó Pennys kóla helyett Coke, Pepsi, vagy Hell, doboz sör 300, naná, hogy így szétfolyik a pénz.
2023. jún. 3. 17:39
 20/20 anonim ***** válasza:
58%
300-ert mar nem nagyon kapsz dobozos sort. 😄 Esetleg valami 0,33-masat. Errol beszelek, hogy olyan draga minden, 15-20 eft par nap alatt elfolyik. Akkor is, ha nem veszel hust, kolat, sort. Ha veszel normalis hust, meg normalis sort, normalis tejtermeket es nem lencsen elsz, heti 25-30-tol folfele indulnak a koltsegek.
2023. jún. 4. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!