Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önéletrajzba ilyen pici...

Önéletrajzba ilyen pici csalás belefér vagy kiderül?

Figyelt kérdés

ha dolgoztam egy multinál 3 évet de beírok ötöt? mert a másik kettőből 1et munkanélküli voltam, fél évet külföldön mezőgazdasági munkába a másik felet meg 3-4 kis magyar cégnél. és az mégis jobban nézne ki mondjuk Telekom 5 év munkatapasztalat ahelyett ami a valóság. vagy amikor rögzítenek a cégnél akkor meg tudják nézni hova voltam bejelentve és mennyi időre?

semmi komoly tudást igénylő munkát nem keresek, ilyen admin meg ügyfélszolgálat és hasonlók, de volt ahol már belekötöttek hogy abba a 2 évben mit csináltam és igen ciccegtek ha elmondtam a valóságot

2023. máj. 26. 15:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Ne csalj, ne hazudj, mert önmagadnak ártasz vele. Totál felesleges.
2023. máj. 26. 15:36
 2/13 anonim ***** válasza:
73%

Hazudhatsz nyugodtan, ezerből egyszer szokták megkeresni a korábbi munkahelyet.

Az ismerősi körömben ilyenek vannak, hogy valaki úgy ment át projektmenedzsernek dolgozni, hogy azt hazudta előtte volt már projektmenedzser, miközben nem. És a netről kinézett és ismerősöktől megkérdezett egy csomó dolgot persze, amire rákérdezhetnek.

2023. máj. 26. 15:45
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Azt mondjuk, hogy mettől meddig dolgoztál az előző munkahelyeden pont látják...
2023. máj. 26. 15:54
 4/13 anonim ***** válasza:
59%
Ha valami hulladékabb helyre/pozícióba mész, ahol nincs backgoround check, akkor azt írsz bele, amit akarsz.
2023. máj. 26. 18:18
 5/13 NTBS ***** válasza:
0%
Szerintem kiderül.
2023. máj. 26. 18:21
 6/13 anonim ***** válasza:
91%
2014.december-2018.január közötti időszakra azt írod, hogy az adott helyen dolgoztál 2014-2018 az lazán belefér.
2023. máj. 26. 18:25
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Azt azt hiszem látják mettől meddig dolgoztál valahol. Én még nem találkoztam vele, mert első főállásomban vagyok, de elvileg ha munkát váltasz, akkor van egy kis füzet, amibe ezek bekerülnek.

Legalábbis így hallottam.

Amit biztosan nem tudnak vagy akarnak leellenőrizni az a diákmunka.

2023. máj. 26. 19:26
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Te is ciccegj mikor megtudod a fizetést és akkor kvittek vagytok.
2023. máj. 27. 06:15
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem ebben nem érdemes kamuzni.

Esetleg ha a további két évet úgy érzed nem témábavágó, írhatod egy kalap alá, hogy pl. külföldi és egyéb munkák, majd azt emeled ki, hogy abban milyen készségeid fejlődtek.

Keress rá a kompetencia alapú önéletrajzra.

És készülj fel előre egy jól hangzó válasszal, ami valamennyire igaz is, de nem pont úgy írja le a szitut, hogy otthon döglöttél egy évig. És akkor nem ciccegnek, talán.

Pl egyénileg fejlesztetted az angol tudásod abban az egy évben aztán nekivágtál külföldnek is, pont ezért, de aztán x dolog történt és... vagy hasonló. Lényeg, hogy azt lássák a végén, hogy milyen szorgalmas vagy 🙂

2023. máj. 27. 08:25
 10/13 anonim ***** válasza:
39%
Bármekkora csalás belefér, soha nem fog kiderülni.
2023. máj. 27. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!