Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önéletrajzba fel "kell"...

Önéletrajzba fel "kell" tüntetni, hogy valaki GYED-en van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék munkát vállalni és nem tudom, hogy szükséges-e az önéletrajzomba beleírni, hogy GYED-en lévő anyuka vagyok és amellett keresnék/vállalnék munkát vagy sem. (A jelenlegi munkáltatóm egyben a kifizetőhelyem is.)

(Mielőtt jönne a kérdés, első gyermek és így laikusként kérdezem.)

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2023. máj. 23. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
igen, miert hazudnal/verned at a ceget? o fog eltartani..
2023. máj. 23. 22:02
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Mindenképpen! Bérszámfejtésileg sem mindegy, mert a GYED brutto összegét 15% szja terheli, valamint 10% nyugd.járulék is.
2023. máj. 24. 07:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem tüntettem fel sehol, semmi közük hozzá. Amikor ott tartottunk, akkor elmondtam a bérszámfejtésen, ennyi. Mondjuk én teljes állást kerestem és nem vagyok soha táppénzen a gyerekkel, szóval a munkáltató szempontjából tényleg teljesen mindegy, van-e gyerekem. De nem akarok belefutni abba, hogy azért nem kapok meg egy állást, mert beskatulyáznak a kisgyerekes anyuka szerepbe.
2023. máj. 24. 08:18
 4/6 anonim ***** válasza:

3# Nézd, lehet hogy szerencsés leszel és nem rúgnak ki amiatt hogy eltitkolod hogy gyereked van, de ha ez kiderül, hát sokat ne várj a munkáltatódtól.

Nálunk melóhelyen aki eltitkolta és kiderült, már keresték is helyette az újat.

És nem azért mert gyereke volt hanem mert titkolta. Mondjuk aki ilyen buta, azt én is kivágnám.

2023. máj. 24. 12:39
 5/6 anonim ***** válasza:
49%
4: elég primitív helyen dolgozhatsz. Nálunk európai gondolkodású cégeknél nem másznak bele a dolgozók magánéletébe. Interjún tilos is megkérdezni, hogy van-e valakinek gyereke. Akkor miért kellene beírni a CVbe?
2023. máj. 24. 13:59
 6/6 anonim ***** válasza:

5# Senki nem kérdezte hogy van e gyereke.

De azt közölni kell hogy GYEDEN van! Ennyi.

Európai gondolkodás az, hogy nem hazudunk össze vissza hanem nyilt lapokkal játszunk.

Meg mint írtam, bérszámfejtésileg sem mindegy mert a gyed terhelt szja val és nyugdíjjárulékkal is.

2023. máj. 24. 14:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!