Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Influenszernek lenni tényleg...

Influenszernek lenni tényleg ennyire kifizetődő?

Figyelt kérdés

van egy ismert influ, akit most csak azért nem nevezek meg, mert nem cél a személyeskedés, viszont az ő példája nyomán fogalmaztam meg a fenti kérdést.

egy 24 éves nőről beszélünk, aki YouTube-ra gyárt tartalmakat.

a legutóbbi vlogjából kiderült, hogy:

1. nemsokára megnyíl a saját fotóstudiója Bp-en, amihez vett saját pénzéből egy lakást.

2. hamarosan indul Ibizára nyaralni a barinőjével.

3. utána egy hónapra elrepül Mexikóba a pasijához.

4. tavasszal diplomázott egy fizetős egyetemi szakon, ahol a féléves tandíj több százezer ft.

5. vizsgák után Londonban lazult több napig a barátaival.

6. mindeközben a fővárosban saját lakást és kocsit tart fenn.

a csaj nem dolgozik semmit, videókat csinál, gondolom, a cégek fizetnek, ha a termékeiket bemutatja, na de ennyit?

ilyen sok, stabil és kiszámítható keresetet jelent, hogy minden fent felsorolt kiadását vígan állja belőle?

komolyan érdekel, és nem szurkapiszkából, mert én is, meg körülöttem kb. mindenki olyan nehezen él meg, és nem futja semmi ilyen extra kiadásokra.

én konkrétan nem tudstam befizetni a tandíjamat egy posztgrad egyetemi egyéves képzésre, nem jutok el sehová, és minden fillér élére kell állítanom, h. időre kifizessek minden közüzemi számlát, meg néha egyek is, amúgy élelmiszerbanktól kapok csomagot.

számomra elképesztő luxus, ahogy ez a nő él, a beletett munkamennyiség ninccs arányban azzal az élet minőséggel, ami megadatik neki.

és senki ne gondolja, h. vmi. kolosszális tartalmakat gyárt!

csak a szokásos home videok, hogy eszik, randizik, fut, tanul stb.

2023. máj. 21. 19:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%
persze, ugyan az mint règen ès rèszben most is a celebek.èvődnek valamit a nyilvànossàg előtt meg mutatjàk a termèket ès dől a lè.
2023. máj. 21. 19:42
 2/20 anonim ***** válasza:
73%

Majd ha elkezded és szembesülsz vele, hogy milyen nehéz kamera elé állni és egy összefüggő mondatokat elmondani, majd a kreatív tartalom kigondolása, hogy ne legyél unalmas.. aztán jön a videóvágás, a hang hozzá igazítsa. Persze az egész legyen jó, profi stúdió minőségű, minimum 4k felbontásban. Aztán persze ki is kell tenni, felvállalva a véleményedet.. a komment szekcióban szanaszét fognak alázni, a legkisebb hibát is megtalálják és belekötnek.

És ezt kell újra és újra, hetente minimum 2x megcsinálni. Követőbázist felépíteni, stb.

Majd ezek után térjünk vissza rá, hogy mennyire is könnyű ez az influenszer élet.

Ja.. és akkor még nem említettem ,hogy egyes cégeknek vannak kikötéseik, hogy mit hogyan mutass be, mit mondhatsz el, stb. Aztán miután kész a videó és dolgoztál vele 1-2 napot, rámondják ,hogy nem felel meg és csináld újra ha pénzt is akarsz látni belőlük.

Amúgy igen megéri, ha sok embert érsz el. Kezdetekben. mondjuk az első 1 évben, több 100 munkaórát belepakolva még a minimálbért se fogod megkeresni. (Természetesen adóznod kell az első forinttól kezdve)

2023. máj. 21. 20:14
 3/20 anonim ***** válasza:
68%
Ha ennyire irigykedsz, csináld bátran utána! Ne csak panaszkodj, mint a magyarok 90%-a.
2023. máj. 21. 20:22
 4/20 A kérdező kommentje:

1-es, a lány, akiről írtam, nem celeb, egy tök átlag csaj, aki valamiért szeret szerepelni, de nincs teljesítmény mögötte. az, h. lediplomázott, hát én is, hogy lefutja a félmaratont, hát más is, de ennyi.

2-es, képzeld, tudom, h. egy videó milyen fázisokon megy keresztül, médiaszakot végeztem, de amit ő csinál, azt mégsem tartom munkának. ezek olyan home vidik, amiket szinte mindenki csinál, csak nem pakolja ki jútubra, és nem gondolja azt magáról, h. ez komoly munka.

3-as, mondtam az elején, h. nem belékötni akarok.

mit irigykedjek végül is egy közel 25 éves felnőtt emberre, aki otthon ül a kisszobában, levideózza, mit eszik, és erre épít karriert? míg mások állásba mennek, és fontos dolgokon dolgoznak.

a kérdésem az volt, hogyan lehetséges, h. ez ennyire fix és tetemes bevételt jelent? a kérdés szinte független az illetőtől, nyilván nemcdak ő csinálja, de én nem sok influt nézek.

2023. máj. 21. 21:30
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Média szakon nem tanították, hogy nem kell mindent elhinni amit a médiában látsz vagy hallasz? :)

Magyar influencer aki jól meg is el belőle van egy tucat az országban, a legtöbben (pont ugyan úgy, mint a celebek) csak a látszatot tartják fenn és a töredéke sem igaz annak amit mutatnak.

2023. máj. 21. 21:48
 6/20 anonim ***** válasza:
32%

2

"Majd ha elkezded és szembesülsz vele, hogy milyen nehéz..."

Ilyen szánalmas szöveget, már ne is haragudj!

Tudod mi a nehéz? Az, hogy holnap megint hétfő, kelnem kell hajnal fél 6-kor, aztán irány a munkahelyem, összesen 4 óra ingázással minden nap, miközben egy főnök irányítása alatt dolgozom napi 8-át, de van, de van, hogy többet, keményen. Ez igazi munka, ez nehéz!

Lökni a sódert, minden minőségkontroll és szoros felettesi ellenőrzés nélkül a kis hétköznapi dolgairól, az nem meló a legtöbb épeszű ember számára.

Jah, hogy szegény lánynak még saját két kacsójával meg is kell vágnia a videót, igazán felháborító és megterhelő, tényleg.

2023. máj. 21. 21:51
 7/20 A kérdező kommentje:

5

én konkrét esetetet hoztam be, ami nem kamu.

2023. máj. 21. 21:54
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor ha jó a segged.
2023. máj. 21. 23:22
 9/20 anonim ***** válasza:
91%

"van egy ismert influ"

Az hogy valaki 'ismert influ' legyen azt borzasztóan nehéz elérni. Magyarországon körülbelül úgy néz ki az influencer piac hogy van 50-100 ismertebb influencer akiknek nagyon jól megy a saruk, mert sok követővel rendelkeznek és emiatt mindenféle cég megkeresi őket, és inkább fizetnek egy ismertebb személynek több milliót mint pár százezret egy középszerű/közepesen népszerű 'influencer'-nek.

Szóval csak akkor kifizetődő ha top influencer vagy (egyébként nagyon sokan akarnak azok lenni, de nyilván csak pár embernek sikerül), ha csak pár ezer követővel rendelkezel akkor gyakorlatilag a kutya nem kíváncsi rád, alig lesz bevételed. Nyilván ha befutottál és rengeteg követővel rendelkezel akkor nagyon kifizetődő de nem egyszerű befutni.

Próbáld meg nyugodtan, kezdj el tartalmat gyártani, aztán meglátod hogy alig lesz megtekintőd. Nem a technikai oldala nehéz hogy vidéót vágj és hangot aláfess, hanem hogy olyan tartalommal lásd el a nézőket hogy egyrészt kialakíts egy állandó követőtábort másrészt pedig gyarapodni tudj.

2023. máj. 22. 01:26
 10/20 anonim ***** válasza:
72%

És tudod milyen nehéz annyi marhaságot kitalálni ami mindenkinek tetszik ?

Ez egy kemény szakma nem mindenki képes rá

2023. máj. 22. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!