Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tőzsdézésből megélni? (Bővebbe...

Tőzsdézésből megélni? (Bővebben lent!)

Figyelt kérdés

Szép napot mindenkinek!

Az lesz a legegyszerűbb szerintem, ha leírom (próbálom röviden), hogy miért szeretném elkezdeni a tőzsdézést.

Tehát pár hónapja örököltem egy nagyobb összeget (20 millió Forint), amit ismerősökre hallgatva be is raktam egy tőkevédett befektetési jegybe, előtte engem nem igazán érdekeltek a pénzügyek, viszont mióta beraktam a pénzt nézegetem a árfolyamát. Fokozatosan már egyre jobban érdekelnek az árfolyamok, ezek elemzése, összefüggések keresése, képes vagyok órákat eltölteni, hogy nézem az árfolyamokat, egyszerűen lenyűgöznek és egyre erősebb bennem a gondolat, hogy én ebből szeretnék megélni, csak kellene aki elindít ezen az úton, mert tudom, hogy ahhoz ha tőzsdéből szeretnék megélni nagyon sokat kell tanulnom, viszont hol kezdjem el? Ehhez kellene nekem egy kis segítség. Ezenkívül mivel amiben most van a pénzem havonta hoz annyit, hogy ne kelljen diákmunkáznom egyetem mellett, ezért viszonylag sok időt tudok szentelni arra, hogy tőzsdéről tanuljak.

Igazából összefoglalva:

-Tudnátok segíteni abban, hogy hol, milyen könyvekkel, milyen oldalakon kezdjem el tanulni a tőzsdézést?

-Illetve még annyi kérdésem van, hogy úgy átlagban 1-1,5 év tanulás után már el lehet érni kisebb sikereket?

Köszönöm szépen a segítő válaszokat már előre is.

2023. máj. 21. 10:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%

Tőzsdézésből konkrétan megélni nem fogsz tudni, ha éves átlagokat veszünk és azt mondom hogy évi 2-3% al infláció felett tudsz maradni ami már nagyon jó hozam, e felett már nagyon kockázatos dolgokba fogsz belemenni.

Még ha 100 milliód is van és azt veszed hogy az infláció feletti részt kiveszed, ami legyen 3%, az azt jelenti hogy kb bruttó 250 ezer az amit havonta kaphatsz.

Teljesen jó ha érdekel a téma de sokszor "kaszinózásba" megy át ez a lelkesedés.

2023. máj. 21. 11:57
 2/14 anonim ***** válasza:
27%

portfolio.hu

Youtube-csatornák:

Pénzügyi fitnesz

Szendrei Ádám

Hozamvadász

Motivárpi

2023. máj. 21. 12:07
 3/14 A kérdező kommentje:
De akkor hogyan lehet az, hogy emberek ebből építenek fel elég tekintélyes vagyont?
2023. máj. 21. 12:18
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

Sehogy. Mondani mindent lehet.

Vagyonokat aktív munkából építik fel. Tőzsdét vagyon megőrzésre használják.

2023. máj. 21. 12:36
 5/14 A kérdező kommentje:
Milyen aktív munkára gondolsz?
2023. máj. 21. 13:43
 6/14 anonim ***** válasza:
68%

Úgy kérdező hogy a vagyonukat az emberek nagyon nagy aránya nem ebből szerzi, az akinek ebből sikerült óriási összegeket kihoznia az nagy esélyel óriási kockázatot vállalt és nagyon nagyon nagy szerencséje volt, ellenben ott van a többség aki ugyanezt megtette és mindent elveszített.

A pénzszerzés alapja, hogy dolgozol. Akár alkalmazottként próbálsz jól fizető állást szerezni (infós, orvosi, gazdasági vonalak pl.) vagy valamilyen vállalkozást inditasz(amit átgondoltan teszel nem pedig csak durr bele vállalkozó vagyok).

Ebben az esetben lesz megtakarításod amit diverzifikáltan be tudsz fektetni és dolgozik a megtakarításod is.

Én havi szinten teszek félre pár 100 ezret, hogy legyen lakásom belátható időn bellül. A valóságban a befektetés nem olyan hogy folyton nézegeted a tőzsdét és daytradingelsz(ezt inkább nevezném kaszinózásnak mint tényleges befektetésnek), inkább keresel egy index fundot (mint S&P) és kb hasonló szinten rakod be a pénzed mintha állampapírt vennél. Mivel egy index fund alapból diverz portfóliót ad, minimálisan kell foglalkoznod vele. Összerakhatod a portfóliód magadnak is, de elég csekély az esély hogy a marketet túl fogod tudni teljesíteni.

Egyenlőre koncentrálj a tanulmányaidra és szerezz egy jól fizető állást ahol feljebb tudsz lépni.

2023. máj. 21. 14:23
 7/14 anonim ***** válasza:
45%

Tőkevédett alapod megszüntetésével, mennyire csökkenne le a 20mFt-od, mennyit vontak eddig le???

[link]

2023. máj. 21. 14:47
 8/14 anonim ***** válasza:
39%

Akik a tőzsdén gazdagodtak meg, ott alapvetően két csoport van: a lényegében kaszinózott, és szerencséje volt, és aki nem az árfolyamokat figyelte, hanem a mindenféle folyamatokat, és ez alapján fektet be.

Utóbbi esetben az a lényeg, hogy találsz bármit a piacon, ami szerinted durván alul vagy felül van árazva, elvégzése egy csomó elemzést, néha spekulatívat, hogy alátámaszt ezt, és ha meggyozted magad, akkor a tőzsdén arra fogadsz, hogy ez a piaci hiba hamarosan korrigálja magát árfolyamok megfelelő változásával.

A lényeg az, hogy a többi piaci szereplővel szemben legyen valami kompetitív előnyöd, hiszen bármikor bármilyen tőzsdei terméket veszel, azt valakinek el kell adnia, így következésképp minden ebből a tradeből származó nyereséged valakinek ugyan akkora mértékű veszteség lesz (leszámítva persze az egész gazdaság kollektív pár százalékos nevelése, az az átlag).

2023. máj. 21. 15:40
 9/14 anonim ***** válasza:
18%

Kérdező, ha igazán profitól akarsz tanulni, akkor magyar nyelven itt találod meg a legjobb oktatást, ingyenes, itt az órarend és a tematika: [link]

Az előadások időről időre ismétlődnek, így időnként újra és újra meghallgathatod ugyanazt a témakört, más termékekkel, más példákkal. Közben chaten kérdezni is tudsz, Attila nagyon korrekt válaszokat szokott adni.

Egy másik kereskedési stílust itt sajátíthatsz el: https://www.youtube.com/@AdmiralsMagyarorszag/videos

Könyvek.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Klasszikusok, bizonyítottak. (Az utolsónál ne zavarjon a link, a könyv nem a kriptóról szól, hanem a befektetés/kereskedés pszichológiájáról; hivatalosan nem jelent meg magyar nyelven, de van egy magánfordítás, amely innen-onnan letölthető pdf-ben.)

A kérdésedre eddig kapott válaszokból jól látszik egyébként, hogy olyanok írták, akiknek halvány fogalmuk sincs a tőzsdéről, nem is hisznek benne, s nem is akarnak tanulni róla, hisz nem érdekli őket a téma, csak hajtogatják a marhaságaikat.

Számos-számtalan ember van kis országunkban is, aki kizárólag a tőzsdéből él. Az, hogy ők nem ismernek egyet sem, az az ő szegénységi bizonyítványuk.

Az első válaszoló szerencsejátéknak tekinti a tőzsdét, s alulbecsüli az elérhető eredményeket. Nyilván nem találkozott még a magyar származású Nicolas Darvas élettörténetével. No meg Warren Buffettről sem hallott még.

A kettes válaszoló nem írt rosszat, érdemes bele-beletekinteni az általa közzétett csatornákba, csak azoknak semmi közük nincs a tőzsdéhez, leginkább az általános pénzügyi intelligencia témakörében tesznek közé ismeretanyagot. Hozzátenném még a kiszámolót is ehhez a témához. No meg a legfontosabbat, Kiyosaki és Bodo Schafer könyveit, pénzügyi alapművek, ámde nem a tőzsdéről szólnak.

A négyes és a hatos semmit nem tud a témáról, de osztja az észt.

A hetes válasza nem kapcsolódik a témához.

A nyolcas választ inkább hagyjuk, ő az, aki beszél, de semmit nem mond.

Keresd még osztalékcsászárt a facebookon; Youtube-csatornákból érdemes még követni őszinteforex, pap zsolt, inwestblog, trade on the market, Bence Balázst, fxtanoda, Weber Kata tőzsdei kereskedés alapjai videóit és extreme.portfolio.creator videóit.

Lenne még rengeteg, ám kezdésnek már ez is bőven sok.

Olvass el, hallgass meg és nézz meg mindent, ami a kezed ügyébe kerül, s egy idő után ki fog kristályosodni, hogy mi is a te utad. A tőzsdén sok-sok terület van, amennyire a szavaidból kiderül, inkább a daytrade-skalp-rövid swing felé hajlasz. Legalábbis most. Később meg majd alakul.

Tanácsot leginkább csak olyantól fogadj el, aki már ott tart, hová te készülsz eljutni! (S ne zavarjon, ha ezt a választ lepontozzák, azt a 2%-nyi sikeres embert mindig lepontozza az a 98%, aki sikertelen és irigy. Ez az egész bolygón így van az élet minden területén.)

Üdv, egy daytrader, aki sok-sok éve már kizárólag a tőzsdéből él...

2023. máj. 21. 16:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Na ezt nem gondoltam volna, hogy ezek után jön valaki aki ilyen értelmesen válaszol, nagyon szépen köszönöm. Annyi kérdésem lenne, viszont nem tudom mennyire zavarna, ha itt privátban, vagy e-mailben zaklatnálak a kérdéseimmel?
2023. máj. 21. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!