Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én érzem azt,hogy kezdene...

Csak én érzem azt,hogy kezdenek "becsődőlni" az emberek nagy része? Folytatás lent....

Figyelt kérdés

Nem szeretném a politikát belevinni a témába,tehát hagyjuk ezeket a "kinek mit intézett a kormánya",vagy "O1G" dolgokat.

Lakásfelújítással és ehhez csatlakozó szakmunkákkal foglalkozom már rég óta.Évekkel ezelőtt még tudtam félretenni,segíteni a Fiamékat,újabb kocsit venni a vállalkozáshoz,meg ilyesmik.

kb.1 éve,mióta mennek fel az árak,ez egyre nehezebben megy.De nem is ez a lényeg.

Idén is sok sok munkánk volt és még van is,de egyre többen mondják vissza a már lefixált munkákat különböző ürügyekkel,illetve egyre több megrendelő soknak találja az árat.Viszont az én költségeimmel nem tudok egy bizonyos ár alá menni(kb.30/nap/fő)

Lényeg,hogy azt veszem észre,hogy most kezd eljönni az az idő,amit magamon is tapasztalok,hogy elfogy az emberek pénze,nem tudnak költeni a legfontosabb dolgokon kívűl már semmire,vagy a még félretett pénzüket félnek elkölteni.Tehát elkezdődött az elszegényedés,legalábbis itthon.

Szerintetek jól látom?Más is tapasztal ilyet?

53F

2023. máj. 20. 07:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
34%

Igazából a csok meg elsőházasok hitele, meg ilyenek miatt mentek föl az árak. A jelenlegi helyzetben nem vonzóak a hitelek. Nyafogott is a banki ügyintéző, hogy nagyon visszaestek most a lakáshitelek.

De az emberek nem szegényedtek el. Akkora tömeg van a boltokban, hogy már utálok bevásárolni. Még egy lepukkant kisboltban is tíz percet kell sorbaállnom egy vacak sörért.

2023. máj. 20. 14:07
 12/30 anonim ***** válasza:
87%
Még mindig mindenre van pénze az embereknek, csak az építőipari lufi pukkant ki a hitelkamatok emelésével.
2023. máj. 20. 14:12
 13/30 anonim ***** válasza:
32%
Mindenki adózik Józsi, meg járulékokat fizet, mindenkinek amortizálódik a ruhája, mindenki tart fenn dolgokat amik amortizálódnak, a legtöbb embernek meg autója is van, hogy tudjon munkába járni. Mégsem kapnak napi 30 ezret. Várom hogy magyarázod meg hogy Te miért érzed magad mégis különbnek?
2023. máj. 20. 14:16
 14/30 anonim ***** válasza:
54%
Legalább nem tudsz harácsolni. Az elszegényedés már a CSOK időszakában elkezdődött, társadalmi rétegek szakadtak le, te csak az ingyenpénzzel kitömött gyerekgyártókról tudtad lehúzni az extraprofitot, normális ember már jó pár éve nem képes megfizetni az irreálisan magas építőipari árakat.
2023. máj. 20. 14:25
 15/30 anonim ***** válasza:
36%
Ez igen, 14es. Kedvencem hogy az szja visszaigénylős meg a 6 milliós támogatás előtt ezek a bajszos Józsik napi 10 ezerért dolgoztak, mikor egy kis pénzük lett az embereknek, egyből felverték az árukat 30 ezerre. Indok: mert van az embereknek pénzük. Csak az ingyenpénz elfogyott, jól ellopták, az árukat bezzeg nem vitték le. Csak megy a bután értetlenkedés hogy miért nincs az embereknek pénze, no comment
2023. máj. 20. 14:38
 16/30 A kérdező kommentje:

13-as azért tartom magam különbnek,mert én vagyok a Józsi.

Ha Béla lennék elég lenne 5000/nap.

Számolgassál egy kicsit Jakab.

Nagyon sajnálom azokat,akik keveset keresnek,de ne ebből indulj ki.Ha egy kicsit számolgatsz,tökre nem keresek sokat,ami megmarad tisztán,csak a te mentalitásod a tipikus primitív magyar(már tényleg ne haragudj),mi szerint ha valakinek nem jó,akkor a másiknak se legyen jó.Kb 400-450 van meg,szerintem ebben semmi lerántás nincs,viszont nagyon sok meló.

2023. máj. 20. 14:46
 17/30 anonim ***** válasza:
75%
Én amúgy nem tartom soknak a napi 30at. 120ezres napidíjat kérek, és ki is fizetik, mondjuk ez nem lakossági szolgáltatás.
2023. máj. 20. 14:55
 18/30 anonim ***** válasza:
44%

30 ezer forintos nettó napidíj egy hónapban az 22 nappal számolva nettó 660 000 forint aminek a bruttója 1 millió. Mindezt felsőfokú végzettség és gondolom nyelvtudás nélkül... nyilván saját házban lefeküdve mert albérletre sem kell költeni...

De persze hogy egyből éhenhal a magyar ha emelkednek pár száz forinttal az árak a boltban, bruttó 1 millió forint az pont az a kategória hogy csoda hogy lassan állhatsz sorba a máltai szeretetszolgálat ételosztásakor...

Szánalmasnak tartom amikor a br 1,2 - 1,6M között kereső kollégáim is sírnak hogy micsoda drágaság van mert a 230 forintos milka csokit 400 forintért veszik meg és csak 15% volt a fizuemelésük. De persze azért a negyedéves külföldi olasz, horvát nyaralás és a téli síelés nem maradhat el de persze borzasztó a gazdasági helyzet... Jahh...

2023. máj. 20. 15:05
 19/30 A kérdező kommentje:
18-as,te tulajdonképpen kinek írtál(?)
2023. máj. 20. 15:12
 20/30 anonim ***** válasza:
78%
18as nem tudom milyen felfogás ez, de nem azért keres valaki pénzt hogy aztán mindenki is lehúzza. Nekem pl 600 körül van a nettóm, és nem veszek Milka csokit mióta 400 forintra emelték (nálunk 5-600 amúgy). Mert ugyanaz a Milka csoki, nekem senki ne mondja hogy kétszer annyiba kerül. És fel vagyok háborodva, meg bent is folyton panaszkodok hogy az étkező kb hetente emeli az árakat. Nem azért van a fizetésem hogy lenyúlja más,ne akarjon belőlem senki meggazdagodni.
2023. máj. 20. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!