Csak én érzem azt,hogy kezdenek "becsődőlni" az emberek nagy része? Folytatás lent....
Nem szeretném a politikát belevinni a témába,tehát hagyjuk ezeket a "kinek mit intézett a kormánya",vagy "O1G" dolgokat.
Lakásfelújítással és ehhez csatlakozó szakmunkákkal foglalkozom már rég óta.Évekkel ezelőtt még tudtam félretenni,segíteni a Fiamékat,újabb kocsit venni a vállalkozáshoz,meg ilyesmik.
kb.1 éve,mióta mennek fel az árak,ez egyre nehezebben megy.De nem is ez a lényeg.
Idén is sok sok munkánk volt és még van is,de egyre többen mondják vissza a már lefixált munkákat különböző ürügyekkel,illetve egyre több megrendelő soknak találja az árat.Viszont az én költségeimmel nem tudok egy bizonyos ár alá menni(kb.30/nap/fő)
Lényeg,hogy azt veszem észre,hogy most kezd eljönni az az idő,amit magamon is tapasztalok,hogy elfogy az emberek pénze,nem tudnak költeni a legfontosabb dolgokon kívűl már semmire,vagy a még félretett pénzüket félnek elkölteni.Tehát elkezdődött az elszegényedés,legalábbis itthon.
Szerintetek jól látom?Más is tapasztal ilyet?
53F
Igazából a csok meg elsőházasok hitele, meg ilyenek miatt mentek föl az árak. A jelenlegi helyzetben nem vonzóak a hitelek. Nyafogott is a banki ügyintéző, hogy nagyon visszaestek most a lakáshitelek.
De az emberek nem szegényedtek el. Akkora tömeg van a boltokban, hogy már utálok bevásárolni. Még egy lepukkant kisboltban is tíz percet kell sorbaállnom egy vacak sörért.
13-as azért tartom magam különbnek,mert én vagyok a Józsi.
Ha Béla lennék elég lenne 5000/nap.
Számolgassál egy kicsit Jakab.
Nagyon sajnálom azokat,akik keveset keresnek,de ne ebből indulj ki.Ha egy kicsit számolgatsz,tökre nem keresek sokat,ami megmarad tisztán,csak a te mentalitásod a tipikus primitív magyar(már tényleg ne haragudj),mi szerint ha valakinek nem jó,akkor a másiknak se legyen jó.Kb 400-450 van meg,szerintem ebben semmi lerántás nincs,viszont nagyon sok meló.
30 ezer forintos nettó napidíj egy hónapban az 22 nappal számolva nettó 660 000 forint aminek a bruttója 1 millió. Mindezt felsőfokú végzettség és gondolom nyelvtudás nélkül... nyilván saját házban lefeküdve mert albérletre sem kell költeni...
De persze hogy egyből éhenhal a magyar ha emelkednek pár száz forinttal az árak a boltban, bruttó 1 millió forint az pont az a kategória hogy csoda hogy lassan állhatsz sorba a máltai szeretetszolgálat ételosztásakor...
Szánalmasnak tartom amikor a br 1,2 - 1,6M között kereső kollégáim is sírnak hogy micsoda drágaság van mert a 230 forintos milka csokit 400 forintért veszik meg és csak 15% volt a fizuemelésük. De persze azért a negyedéves külföldi olasz, horvát nyaralás és a téli síelés nem maradhat el de persze borzasztó a gazdasági helyzet... Jahh...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!