Isten Keze kérdése:
Mennyire legális az, ha valaki mindig készpénz formájában kapja a fizetését?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm akinek nincs kátyája, mondta azért mert úgyis mindig kp-ban kapja a fizetését, és ez nekem kicsit gyanús lett.2023. máj. 15. 10:02
2/21 anonim válasza:
2023-tól csak külön nyilatkozat ellenében lehet kp-ban fizetni a bért. Ha van ilyen, akkor semmi akadálya annak, hogy úgy kapja.
3/21 anonim válasza:
Teljesen, vállalkozónál dolgozom, nálunk a többség így kapja. Nem is szeretnék ezen változtatni, mert nekem így kényelmesebb.
5/21 anonim válasza:
Lehet kapni kpban a fizetést pl ha az illetőnek nincs számlája akkor máshogy nem bírná megkapni a pénzt
6/21 ascelpius válasza:
Ha mellette teljesen be van jelentve és a kápés fizetésben mindketten megegyeztek, akkor nincs semmi probléma
7/21 anonim válasza:
Persze hogy legális, a munkaszerződésben még rögzítik is. Régen is kp. - ban ment a fizetés, be volt borítékozva ki volt számolva. Nem mindig volt ekkora divat a bankszámla mint ma, ebből is csak a bank gazdagodik, meg a fejesek...
8/21 anonim válasza:
Én is Kp ban kérem. Van bankszámlám de nem szeretem használni. a levonások bár nem tűnnek soknak de ha összeszámolod éves szintre krva sokat elnyel a bank egy évben
9/21 anonim válasza:
Amennyiben bérlap is jár hozzá, és az ott szereplő munkláltatói adatok /szabadnapok / számok és összegek a valóságnak és a munkaszerződésben írásba foglaltaknak megfelelnek abban az esetben 100%-ig legális!
Egyéb esetben NEM!
10/21 anonim válasza:
Teljesen legális, amennyiben így egyeztek meg a munkavállalóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!