Szerintetek meg kéne emelni a pedagógusok bérét?
Attól függ.
Akarunk minőségi oktatást?
Ha igen, akkor igen, ha nem, akkor nem szükséges.
Így is van elég pedagógus és a pedagógus képzés az egyik legnépszerűbb szakok között szerepel mindig. Akkor meg minek?
Majd ha valóban akkora pedagógushiány lesz amit vízionálnak a tüntetésen akkor evidens hogy meg fogják emelni a bért, de ameddig folyamatosan van utánpótlás és ember a rossz körülmények ellenére is, addig nem lesz jelentős változás.
Összeségében azt mondanám, hogy igen.
De közben ki kellene szórni a pedagógusok közül azokat, akik alkalmatlanok a tanításra.
#4, te miről beszélsz? Az évfolyamonként 6 matektanáris neked sok? Meg a 4 fizikatanár?
Illetve minden iskola pedagógushiánnyal küzd, nem szakos tanárok helyettesítenek. Unokatesóm anglisztika BSc-vel óraadó volt, akkora a hiány. Egyetemista vagyok (nem tanárin), és engem is kértek már meg (évente 3-4 professzor, az első ilyenen 19 éves voltam. És nem, nem én vagyok a zseni, a fél évfolyamot megkérdezték), hogy tartsak órát alsóbbéveseknek az egyetemen. Ha az egytemen ennyire gáz a helyzet, ezt még szorozd fel 3-mal a közoktatásban.
Én inkább a politikusokét meg seggnyalóikét csökkenteném nullára…
A pedagógusokét is. Akik jó tanárok menjenek piaci alapon működő magániskolákba. Akik meg szar tanárok: irány a gyáripar.
4, te se láttál még iskolát közelről. Vagy nincs gyereked, vagy nem tudom de nagyon nagy tévedésben élsz.
Én imádkozom hogy ne mondjon fel a tanárnő nyugdíj előtt, amíg a gyerekem kijarja a 8 általánost.
A lányom most végzett a tanárin, de már mást dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!