Mi lesz a sok diplomás munkanélküli magyar fiatallal?
Figyelt kérdés
Sokan írják hogy már a műszaki terület is telítődik, a kevésbé értékes diplomákról nem is beszélve.. tehát a többség nem kap végzettségének megfelelő munkát...
Viszont ahogy olvasom, külföldön egyre nagyobb a munkaerőhiány és könnyű elhelyezkedni...akkor újra megindul a hatalmas kivándorlás?
2023. máj. 13. 13:01
3/23 anonim válasza:
2021 őszén dobbantottam külföldre
4/23 anonim válasza:
Van hivatalos statisztikád, arról, hogy mennyi frissdiplomás nem tud elhelyezkedni a diplomaszerzés első évében?
5/23 anonim válasza:
Majd elhelyezkednek. Levegőből és a fényből mégse élhetnek.
6/23 Koplárovics Béci válasza:
"Sokan írják"
Sokan írnak sokfélét. A kérdés, hogy igazuk van-e?
7/23 anonim válasza:
Én tavaly diplomáztam, azóta munkanélküli vagyok. Lassan már 200 helyre elküldtem a jelentkezést, de sehova nem vettek fel. Betanított munkára nem vesznek fel, mert túlképzett vagyok, már többször is megírták a jelentkezésemre válaszul.
8/23 anonim válasza:
#7 Milyen végzettséggel és melyik városban?
9/23 anonim válasza:
Közigazgatás-szervező, Zalaegerszeg, Keszthely, Sümeg, Vasvár környéke, olyan 45km-es körzetben már mindenhova beadtam a jelentkezést.
10/23 anonim válasza:
Akkor nem marad más, mint az átképzés.
Én is így csináltam. Első diplomámmal nem tudtam elhelyezkedni. Pedig nem bölcsész szakot végeztem.
Második diplomámmal azonnal elhelyezkedtem egész jó fizuért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!