A cégek miért nem akarják megfizetni a jó munkaerőt?
Az elmúlt hónapokban egyre több olyan interjún vagyok túl, ahol az interjú végén kijelentik hogy különösen örülnének ha a jövőben tagja lennék a cégnek.
Viszont amikor pénzre terelődik a szó, sosem jutunk dűlőre.
Legalább 10-15%-al kevesebbért szeretnének alkalmazni..
Miért?
Volt hogy fél évvel később is visszahívnak, akkor már csökkentve a különbséget kissebb-nagyobb mértékben..
Milliárdos cégekről beszélünk, amik nem feltétlenül országon belül értékesítenek..
Mert hülyének nézik a rabszolgat.
Nem minosegi munkaerő kell, hanem palimadar, akit ki lehet zsalmanyolni.
Mivel az egeszsegugyert, oktatásért, magannyugdijert fizetni kell, félre kell tenni, már rég nyugati béreket kellene fizetni az elhivatott, tapasztalt munkavallaloknak.
Aztán panaszkodik a selejt munkáltató, hogy selejt munkaerő kap, ennyire debilek...
Nem vagy olyan jó és nem érsz annyit mint amennyire tartod magad.
Ennyi eltérést el szoktam vállalni, még bőven hibahatáron belül van.
Nem tartom valószínűnek hogy velem van a probléma, mert pl ahol most vagyok ott megkaptam a kért fizetést, bár itt elég komplex a munkakör amit elvállaltam..
A hirdetések közel fele azóta is fent van.
Egyszerű minden cég profitorientált és az emberek egy nagyrésze elmegy kevesebbért is hozzájuk.
Gondolj bele abba hogy egy multinak van mondjuk 50 ezer dolgozója és mondjuk 50 ezer forintot emelsz mindenkinek, az röpke 2.5 milliárd forint + adó amit pluszba fizet utánnad. És ekkor még csak relative kis emelésről beszéltünk.
A cégnek a célja hogy minimalizálja a béreket úgy hogy ne menjenek azért túl sokan el
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!