Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Metropolitan egyetem mennyire...

Metropolitan egyetem mennyire jó karrier szempomtjából? Hogyan lehetne jobb munkahelyem?

Figyelt kérdés
Profession.hu-n nézegettem állásokat gazdasági vonal amiben jelenleg is dolgozok és érdekel, de munkahelyet szeretnék váltani. Sok hirdetést megnéztem, de mindenhol felsőfokú végzettséget kérnek nekem az nincsen meg. Gondolkozok, most ezért egy diploma megszerzésén tényleg csak a papír kellene. Melyik egyetemet ajánlanátok? Kereskedelem marketing vagy esetleg gazdálkodásmemedzsment szakokat néztem. Van más olyan készség, tanfolyam, tudás, ami által jobb munkahelyet tudnék szerezni magamnak felsőfomú végzettség nélkül. A diplomát én például nagyon hülyeségnek érzem nálunk is vannak olyanok a cégnél akik 2 éve ott vannak 2 diplomával mégse látják át úgy a folyamatokat, mint egy "paraszt" ésszel megáldott 1 éve ott dolgozó.
2023. máj. 12. 01:35
 1/4 anonim ***** válasza:
69%

"Sok hirdetést megnéztem, de mindenhol felsőfokú végzettséget kérnek"

"A diplomát én például nagyon hülyeségnek érzem nálunk is vannak olyanok a cégnél akik 2 éve ott vannak 2 diplomával mégse látják át úgy a folyamatokat, mint egy "paraszt" ésszel megáldott 1 éve ott dolgozó"

Remélem nem magadra gondoltál hogy józan paraszt ésszel vagy megáldva mert logikus következtetéseket képtelen vagy levonni és egyik mondatod üti a másikat. Ahogy előbb írtad nagyon sok pozíció diplomához kötött, hiába vagy profi sebész, orvosi diploma nélkül a kutya nem fog alkalmazni. Az pedig hogy elvégzel egy egyetemet nem garancia semmire, végig lehet csúszkálni kettessel úgy hogy semmi haszna a diplomának vagy rá lehet hajtani az oktatottak elsajátítására hogy ne egy papírral rendelkező semmihez nem értő farok legyél hanem magabiztos tudással rendelkező egyén aki tud mire alapozni a későbbi karrierje során.

2023. máj. 12. 02:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg csak a papír kell jó a Metropolitan, de nevenincs egyetemről is lehet jó karriert építeni meg mondjuk a Corvinus után is kb. adatrögzítőként dolgozni, elsősorban azon múlik ki mennyire veszi komolyan a képzést és próbálja magát fejleszteni pluszban. Ha meg már van gyakorlatod amúgy szinte senkit nem érdekel melyik egyetemen végeztél csak hogy legyen releváns a pozícióhoz, nagyobb a hangsúly azon hogy mennyi/milyen tapasztalatod van és mit tudsz még pluszban (akár egy szerinted hasznosabb tanfolyam elvégzése is lehet, angol mellett plusz idegen nyelv ismerete multiknál).
2023. máj. 12. 08:12
 3/4 anonim ***** válasza:
69%

Metropolitant ne... az egy vicc. Inkább BME GTK vagy Corvinus.

Ismerőseim közül csak azok mentek a Metropolitanra, akiket máshova nem vettek volna fel vagy ha fel is vették volna, valószínűleg kibuktak volna.

Tekintsünk el az oktatás minőségétől. Biztos nem jó, de nem tudom biztosra mondani. Az már bőven elég, hogy negatívan ítéljenek meg a munkaerőpiacon, hogy ilyen rossz a hírneve.

2023. máj. 12. 09:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Az igazság az, hogy Mo-n csak azért nyomják a diplomás képzéseket ennyire, mert van egy EU-s szabály/vállalás arra, hogy mennyi diplomás kvótát kell teljesíteni a tagországoknak: Nyugaton a diploma minőségi képzést, magas kvalifikációt, nemzetközi szakmai gyakorlatokat és persze értékes kapcsolatokat jelent. Ehhez képest Mo-n hálás kuratóriumi pénzt, béna kutatási lehetőségeket(tanszéki, saját tapasztalat), majd jórészt diplomás munkanélküliséget (és nem csak a bölcsész/társadalomtudományi szakokon, műszakis, formatervező, marketingos és biofizikus ismerőseim is szenvednek főleg mióta a NER koncessziók kiépültek..) jelent. Szóval a diplomaszerzés esetében nem csak a tanulásra, hanem a külföldi gyakorlatokra/exchange programokra, és a kapcsolatok kiépítésére is fókuszálnod érdemes- ahhoz, hogy a lebutított magyar piacon (bérszakadékok, szétlopott egyetemi infrastruktúrák, alacsony nyelvismereti támogató rendszer, EU-s minimálbér elleni iparkamarai fellépések, külsős multiknak képzett gyártósori összeszerelők támogatása, alacsony iskolakötelezettség, oktatás ideológiai intézetek által irányított magánegyetemekbe való kiszervezése, felsőoktatási röghözkötés, magas szakképzettségi elvándorlás etc..) is hasznosítani (,,piacosítani") tudd a diplomádat. A cégek többsége szakmai ill. úniós előírások miatt (is) hirdet sok pozíciót diplomához kötötten, de ma már lángost sütni vagy toalettet sem lehet takarítani okj-s szakirányú végzettség nélkül. A diplomás pályakezdők meg sokszor rutintalanság miatt vergődnek az álláspiacon- ezért érdemes odafigyelni a szakmai gyakorlatokra is! Tehát amennyiben olyan karrierváltáson gondolkodol, amelyhez gazdasági/kereskedelmi diploma kell nem pedig valamilyen felsőfokú szakképzés, akkor érdemes erősebb, ,,többet kínáló" egyetemet választani. Gazdasági/mark/komm/kereskedelmi képzést sok helyen fogsz találni ((vad)kapitalizmus van ugye)- az egyetemeknél (azoknál is amelyek fősikolából alakultak át) vedd figyelembe, hogy kb mennyi lehet a nem állami ösztöndíjas képzés/félév, ugyanis a(z állami) képzési összeget le kell a magyar piacon dolgoznod, míg ha a jobban megfizetett külföldi piacon sikerül elhelyezkednek, meghatározott idő alatt vissza kell majd fizetned. Amennyiben önköltséges a képzésed, ilyen későbbi feltétellel nem kell szembenézned. A METU elég (fiatal) trendi, piaci képzéseket és továbbképzéseket ajánl (amolyan MBA főkuszú MOME), viszont kizárólag tandíj ellenében tanulhatsz és nem ritka a 5-6-700e/félév fizetési kötelezettség, amely azért egy 6-7 féléves képzésnél nem kis befektetést jelent- ráadásul az alapdiploma sokszor kevés az olyan szektorokban ahol egyébként is magas a hasonló képzettségű szakemberek aránya. Szóval valószínűleg ki kell majd akár levelezőn is valami mással egészíteni: a mesterképzések viszont szinte minden szakon drágábbak, mint az alapképzés. Számodra valószínűleg külföld nem opció, hiszen nem ilyen irányú volt a kérdés, pedig szerintem érdemesebb ott diplomás karrierbe kezdeni- sok ösztöndíj program van, jobb az átlagkereset és sokkal jobb szakok is vannak- ráadásul hazai piacon ha egyszer visszatérnél, hamarabb is kapnál igencsak magasan bérezett állást az aktív nyelvtudás, a nemzetközi tapasztalat és a külföldi végzettség miatt. Anyagilag nem akarok a zsebedben turkálni, de ha nem gondolkodsz országváltásban (is), akkor érdemes inkább állami képzést választanod, ahol nem gombolnak le rólad egy vagyont (ráadásul ha nincs még diplomád, egy (10félév) neked is automatikusan jár). A felvi.hu-n egyébként minden infót megtalálsz, marketingre/turizmusra biztosan más egyetemet választanék, mint gazd.tudra ezért érdemes böngészni és úgy választani. A METU ellen sem lennék, ha a tandíj számodra nem gond- az viszont bármelyik egyetemre is kerülsz, legyen fontos, hogy 1-2 nyelvvizsgát akkor is teljesíts, ha az nem ,,kötelező".. Sok sikert!!
2023. máj. 13. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!