Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a jobb döntés? Felmondjak,...

Mi a jobb döntés? Felmondjak, vagy várjam meg amíg megszűnik a munkahelyem?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon unalmas munkám, ügyfélszolgálat, de nincs megrendelés, napi 3 hívást kapok a 8 órában a többiben nézem a falat..

Nem is vagyunk kevesen, én úgy sejtem nemsokára leépítenek, vagy megszűntetik a telefonos ügyfélszolgálatot a cégnél.

Várjam meg, amíg felmondanak nekem, akkor el tudok menni 40 nap munkanélkülire

VAGY

Mondjak fel én megelőzve a felmondást, akkor nincs munkanélküli segély, de kereshetek azonnal új lehetőséget (tudok járni interjúkra).

Melyik az okosabb?

Van megtakarításom kb. 3 hónapra elég.

2023. máj. 9. 16:21
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
86%

Ha ott vagy több, mint 3 éve, akkor jár végkielégítés megszüntetés esetén.

Ha nem vagy ott 3 éve,akkor mondj fel, mert nincs vesztenivaló.

2023. máj. 9. 16:23
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
elkezdhetsz most is keresni
2023. máj. 9. 16:24
 3/32 A kérdező kommentje:

Végkielégítést nem kapok, 2024 januárban lesz harmadik éve, hogy ennél a cégnél vagyok.

Viszont, ha én mondok fel, nem mehetek táppénzre. Ez az egyetlen vesztenivalóm.

2023. máj. 9. 16:27
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene megvárni? Én mióta dolgozom folyamatosan nézem az álláshirdetéseket egyrészt hogy képben legyek a munkaerőpiac alakulásával, másrészt ha találok számomra egy jelentősen jobb lehetőséget akkor megpályázom a pozíciót. Az elmúlt 5 évben 3-szor váltottam állást, mindig magasabb bérért és jobb körülményekért úgy hogy 1 napot nem voltam munkanélküli.
2023. máj. 9. 16:31
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Allaskeresesi jaradekban (regi neven munkanelkuli segelyben) akkor is reszesulhetsz ha te mondasz fel, pont ugyan ugy mintha neked mondtak volna fel.
2023. máj. 9. 16:40
 6/32 anonim ***** válasza:
34%
Ha jó a munka és elfoglalod magad, akkor minek mondanál fel? Majd ráérsz keresni, ha aktuális lesz.
2023. máj. 9. 16:43
 7/32 anonim ***** válasza:
0%
5: Ezt meg kellene kérdeznie, mert én úgy tudom, hogy nem.
2023. máj. 9. 16:43
 8/32 anonim ***** válasza:
4: Hol szoktál állást találni?
2023. máj. 9. 16:44
 9/32 anonim ***** válasza:
96%

7

Rosszul tudod. Már vagy egy évtizede nincs jelentősége, hogy ki szünteti meg a munkaviszonyt.

2023. máj. 9. 16:45
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól fizet, maradj és tanulj közben a neten, de keresgélhetsz is közben másik munkát.
2023. máj. 9. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!