Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyon szeretnék tanulni,de...

Nagyon szeretnék tanulni,de nem tudom mit. Hogy döntsem el?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok és gyári robotmunkát végzek,elegem van belőle és tudom hogy ennél sokkal többre vagyok képes. Készen állok tanulni,de valami olyan szak kell ami nem matekos (vagy minimálisan). Anno lusta voltam tanulni, de most ilyen munka mellett belátom hogy nagyon fontos. Megéri egyáltalán egyetemre menni? Nem tudom eldönteni hogy melyik irány lenne nekem való. Nincs konrét dolog amit szeretek. Jó lenne olyan amit otthonról pl laptopról lehet végezni. Utálok emberek közé menni. Szeretek egyedül,csendben,nyugodtan dolgozni.
2023. máj. 8. 17:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem tedd föl magadnak a kérdést hogy mi(k) az(ok) amit havi nettó 750 ezerért szívesen csinálnál és válaszolj rá a lehető legőszintébben.

(Többek között azért 750 mert az motiváló.)

Aztán jöhetnek az egyéb tényezők: mindez mennyire reális, mi kell hozzá, mennyi idő, mennyi pénz stb.

2023. máj. 8. 17:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs. Nagyon határozatlan vagyok. Látok 100 dolgot előttem pl , de nem tudom eldönteni melyiket akarom
2023. máj. 8. 17:37
 3/9 A kérdező kommentje:
És csak gondolkodással meg döntetlenséggel veszítek el sok időt, de nem lépek
2023. máj. 8. 17:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Írj egy listát és kezdd az elsővel. Gondold végig, elemezd, írj minél több szempontot mellé.

Bármi komolyhoz kezdesz, lesz ilyen jellegű feladatod, tanulásban és munkában is.

Mik az ötleteid egyébként?

2023. máj. 8. 17:49
 5/9 anonim ***** válasza:

1: Ez azért nem jó, mert mire fölveszik meg mire elvégzi, eltelik 8-12 év és addigra tök más lesz az, ami jobban lesz megfizetve.

Ez még 4-5 év alatt is teljesen megváltozik.

2023. máj. 8. 18:13
 6/9 anonim ***** válasza:

2: Általában az ember képességei behatároljék a lehetőségeit.

A szaktanárok az életed során megmondták, mihez van tehetséged és mihez nem.

Ezen az úton kell elindulni.

Hiába akarok matematikus lenni, ha hetedikben kihullottam az országos élvonalból. Akkor felvenni se fognak matematikus szakra, mert beelőznek a nálam tehetségesebbek. Már egy gimnáziumi matektagozatra se jutnék be akkor.

Van kb. évente 15 hely.

2023. máj. 8. 18:15
 7/9 anonim ***** válasza:

5: igen, ez igaz. Elsősorban nem is egyetemre gondoltam, persze lehetnek kivételek.

Kérdező helyében azt is végiggondolnám, a jelenlegi munkámban (gyártás) biztosan nincs-e kitörés?

Én egy szellemi szalag munkát akartam otthagyni és "kiszállni", ennyi idősen. Továbbtanultam.

Az a vicc, hogy a kiszállás egyrészt nem sikerült, másrészt azóta a szellemi szalagmunkában is előretörtem az elmúlt években.

Ha rendesen dolgozok, és nem kacsintgatok kifelé, jóval előrébb lennék a munkában, és annyi pénzt keresnék ami bőven fedezni amivel valójában foglalkozni akarok.

De tudom milyen nehéz, nem látja a fától az ember az erdőt a darálóban.

Néha most se látom, és gondolok mindenfélét, aztán lehűtöm magam, és arra gondolok, hogy 2-3 év bónuszából mennyivel előrébb leszek.

2023. máj. 8. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Van érettségid? Mindenképpen elsőnek szakmát tanulj. Mikre gondoltál?

Én is 25 vagyok és gyártásban dolgozok csak nem soron.

2023. máj. 8. 22:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Én se tudom eldönteni mit akarok, ezért vagyok 34 évesen takarító.
2023. máj. 11. 02:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!