Hogy nem tudok egy biztos anyagi biztonságot teremteni? Én vagyok a hibás? Mit csinálok rosszul?
35 leszek lassan, és még mindig nincs az, hogy biztonságban érzem magam anyagilag. Hullámvölgyek. Egyszer fent, aztán lent. De meddig megy ez? Életünk végéig?
Most mindegy, hogy mivel foglalkozom vagy hogy vállalkozó vagyok vagy alkalmazott, az eredmény mindig ugyanaz. Nem tudok feljebb lépni és egy biztos szintet tartani. Ezzel más is így van?
Arra jöttem rá, hogy amelyik társadalmi osztályba születik az ember, jó eséllyel abban is marad.
Velem nincs igy. Ha igy lenne, nagyon igyekeznél hogy változtassak.
Én is idén leszek 35.
29 évesen kb. nullán voltam anyagilag egy hosszú kapcsolatból kilépve (ezáltal az addigi lakhatásom megszűnt), doktorandusz ösztöndíjon. Mindig is hosszútávra terveztem, de itt éreztem hogy a tudást ideje KP-ra váltani. 3 év alatt meglett egy pesti lakás ára, tavalyi nettó bevételem egyéni vállalkozóként 21M, az idei picit gyengébben alakul, de azért élhető lesz.
Úgy voltam vele, hogy ha nem jön be az A terv, akkor kimegyek külföldre és irodistaként szívom fel magam amíg nem jön össze egy lakásra való.
"Arra jöttem rá, hogy amelyik társadalmi osztályba születik az ember, jó eséllyel abban is marad."
Ha így állasz hozzá, akkor kár vergődnöd. Sok minden fejben dől el.
Nehéz megmondani mit csinálsz rosszul, ha nem mutatod be az utóbbi éveid eredménykimutatásait minél részletesebben..
+munkajövedelem
+tőkejövedelem
-megélhetési költségek
-luxusköltségek
—————————
Nettó vagyonváltozás
"Arra jöttem rá, hogy amelyik társadalmi osztályba születik az ember, jó eséllyel abban is marad."
Csak akkor, ha belenyugszik. Sőt, akkor még lentebb is kerül akár.
Én 40 vagyok és sajnos 10 év késésben. Tudatosan építettem a karrieremet, minden minkahelyváltásnál többet kerestem, mint az előző helyen és a fejlődési lehetőséget is néztem. Azt tudom mondani, hogy nem szabad egy helyen 2-3 évnél többet tölteni, kivéve, ha cégen belül tudsz felfelé váltani. Én sajnos egyrészt elkanyarodtam a könnyebb irányba és marha nehéz volt visszajönni, másrészt volt olyan hely, ahol 7 éven elkínlódtam, pedig 3 év után ott kellett volna hagyni, mert mocskosul alul voltam fizetve (pedig egy nagy multi volt).
Mostanra, 40 éves koromra sikerült elérni, hogy contractorként normális pénzért dolgozzak. Örültem volna neki, ha anno valaki iránymutatást ad és akkor 30 évesen elértem volna azt, amit most.
#4 Azért 3-4 milliót nagyon kevesen kapnak itthon és éhbérnek semmiképp nem nevezném. De képzeld, vannak cégek, ahol seniorként vesznek fel és ahhoz képest csak hatjegyű a bruttód.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!