Diplomások nagyrésze munkanélküli, v jobb esetben szalagmunkás lesz, jól látom, hallom?
Nem tudom, nem hinném. Én egy diplomást sem ismerek aki szalagon dolgozna.
Viszont minden olyan ismerősöm, akinek nincs diplomája, az ténylegesen szalag mellett dolgozik 200 ezer alatti összegekért 3 műszakban, meg mellette csinálják sokan ezeket a semmitérő avon, oriflén, biztosítási "ügynök", meg MLM féle dolgokat, havi pár ezrekért, nyilván attól függően hány bolond akad épp horogra.
Max akinek van valami szakmája, az mellette maszekolgat, de az is csak nyögdécsel, itt legalábbis vidéken így van.
Sok vállalkozót ismerek diploma nélkül, de pl 10-ből 1 az az arány, aki ténylegesen tök jól megél, esetleg jómódú, a többi vagy feketén csinálgatja a dolgokat, vagy éppen csak megél belőle.
Míg a diplomások akiket ismerek, leginkább alkalmazottként dolgoznak, de nem szakadnak meg, viszont kényelmesebben is élnek és a középréteghez tartoznak stabilan, nem gondolkozva azon, hogy mi lesz hónap végén, mert azért 1-2 milliónyi összeghez hozzá tudnak nyúlni bármi van.
De nagyon változó, Pest és vidék között hatalmas a különbség, pár nagyvárost leszámítva nem is lehet diplomásként elhelyezkedni, mert nincsenek egyáltalán olyan cégek. Kb csak tanárként tudsz elhelyezkedni, meg max valami picur irodácskában, ahol kihalásos alapon keresnek embereket.
Mások által büfészaknak titulált szakon végeztem, az összes csoporttársamnak van munkája, én 1,4M bruttót keresek, a többiek is hasonlóan.
Szóval nem jellemző a munkanélküliség vagy a meki/gyár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!