Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondó iratról kell másolato...

Felmondó iratról kell másolatot kapni?

Figyelt kérdés
Kell másolatot kapni a munkáltatótól azonnali hatályú felmondásnál próbaidő alatt?

2023. ápr. 21. 16:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az Üzlet és pénzügyek kategóriában tedd fel ezt a kérdést.
2023. ápr. 21. 16:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kell.

Egy példány a munkáltatónál marad egy pedig a munkavállalónál.

2023. ápr. 21. 17:06
 3/12 A kérdező kommentje:
És ha nem kaptam meg? Ez jogellenes?
2023. ápr. 21. 17:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen nem hiszem, hogy jogellenes hiszen próbaidő alatt mindkét fél dönthet úgy, hogy nem alkalmazza illetve nem dolgozik tovább.

Milyen papírt kaptál?Gondolom a kilépő papírokat megkaptad mivel nem kell indokolniuk próbaidő alatt ezért nem is kaptál szerintem példányt.

2023. ápr. 21. 17:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem kaptam kilépő papírokat sem. Csak aláírtam az azonnali felmondásos papírt, és ennyi.
2023. ápr. 21. 17:48
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Kilépő papírt kellene kapnod hiszen azzal igazolod, hogy ott dolgoztál.
2023. ápr. 21. 17:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Ki mondott fel és kinek?

Ha Te mondtál fel, akkor nyilván két egyező példányban kellett volna megírni. Az egyiket átadod, a nálad maradó példányon pedig dátummal átveteted.

Ha a munkáltató mondott fel, akkor mégis hogyan közölte veled a felmondást, ha nem adott belőle neked egy példányt? Csak aláíratta, hogy átvetted? Hiszen ezt írod alá: hogy átvetted. De ahhoz kell, hogy kapjál belőle egy példányt. Ha nem kaptál, akkor miért írtad alá, hogy "átvetted"?

Mi történt valójában?

2023. ápr. 22. 05:06
 8/12 A kérdező kommentje:
A munkáltató közölte velem a felmondást, adott nekem egy papírt aminek az volt a címe, hogy azonnali hatályú felmondás próbaidő alatt. Aláírtam, elköszöntünk és ennyi. De utólag esett le nekem, hogy abból a papírból kellett volna kapjak egy másolatot nem?
2023. ápr. 23. 09:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen, kellett volna. Nem másolatot, hanem eredetit.

Most hogyan bizonyítod adott esetben, hogy próbaidő alatt felmondott neked a munkáltatód? Sehogy. Tulajdonképpen most azt is állíthatja, hogy nem mondott fel, és nem érti, hogy miért nem jársz azóta sem dolgozni. Majd elkezdi követelni rajtad azt, amit ilyenkor lehetőségként biztosít neki a Munka Törvénykönyve.

Hogy' aludhattál be ennyire?

Jó esetben nem kekeckedik, te pedig legközelebb addig nem írsz alá semmit, amíg végig nem olvasod és nem adnak belőle egy példányt is neked.

2023. ápr. 24. 02:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, éreztem hogy ezt beszoptam.. Szerintetek utólag elkérhetem a főnöktől? Szerintetek odaadná? Vagy engedjem el az egészet mert valószínüleg ez egy csaló ge*i és úgyis lesz@rna.
2023. ápr. 24. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!