Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy épül fel egy jól megírt...

Hogy épül fel egy jól megírt motivációs levél?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 21. 12:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A 9-es előző életében interjúztatott pár mérnököt, miután a megelőző 15-20 évben egyetlen motivációs levél megírása nélkül kapott munkát mindig. Kutyát nem érdekli a motivációs levél, HRest se, neki sincs ideje ilyesmire.

A HRes kapott tőlem egy listát a kulcsszavakról a CVben, ami alapján csinált 3 kupacot,:

- ”megfelel a kritériumoknak”,

- ”majdnem megfelel a kritériumoknak” v. “lát benne fantáziát”

- “nem felel meg a kritériumoknak” v. “írni-olvasni se tud”

Mindhárom kupacot megkaptam.

Másik cégnél meg az első kör után én kértem el az összes CV-t, mert a HRes nem tudott olvasni se. Ott se segített volna a motivációs levél. Pláne egy olyan passzív-agresszív fos, amit ideböfögtél.

Amúgy a Kérem után vesszőt rakunk, mivel önálló tagmondat. A felszólító mondatok végére meg felkiáltójel kell. Önök nagy kezdőbetűvel kellene legyen.

Az anyósülési biztonsági övének övfeszítőjének blabla… meg teljesen értelmetlen és amúgy utasoldali övfeszítő biztonsági csavar

2023. ápr. 22. 20:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Eleje, közepe, vége.
2023. ápr. 27. 06:55
 13/13 Paczalos István ***** válasza:
Lassan 40 éve dolgozok, eddig pár helyre kértek a CV mellé motivációs levelet, gondolom azért, hogy papírrepülőt hajtogassanak belőle. Egy normális mérnöki CV rövid, szabatos, esetleg az előző munkahelyekről ajánlás mellé rakva, és kb. ennyi. Ha szükség van rád, akkor fel fognak keresni, ha meg nem, akkor írhatsz bármilyen csili-vili CV-t, bármilyen kisérő levéllel.
2023. ápr. 27. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!